Η ολλανδική νεοφυής επιχείρηση HULO.ai εξασφαλίζει επένδυση ύψους 800.000 ευρώ για τη διατήρηση του νερού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

Η πλατφόρμα της HULO.ai ανιχνεύει και εντοπίζει διαρροές νερού σε πραγματικό χρόνο στα δίκτυα διανομής νερού, επιτρέποντας αποτελεσματικές και έγκαιρες παρεμβάσεις.

Αυτή την εβδομάδα η LUMO Labs και το Netherlands Enabling Water Technology (NEW) Fund επένδυσαν 800.000 ευρώ στο spin-off του ερευνητικού ινστιτούτου Wetsus, HULO.ai.

Η ολλανδική νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσει προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για την αντιμετώπιση της απώλειας νερού, μιας κρίσιμης παγκόσμιας πρόκλησης. Η HULO.ai προσφέρει μια λύση που ανιχνεύει και εντοπίζει διαρροές νερού σε πραγματικό χρόνο εντός των δικτύων διανομής νερού, επιτρέποντας αποτελεσματικές και έγκαιρες παρεμβάσεις.

Η λύση υποστηρίζεται από έρευνες και επικυρώσεις σε ολλανδικές επιχειρήσεις ύδρευσης – ένα από τα πιο καινοτόμα κέντρα τεχνολογίας νερού στην Ευρώπη.

Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, το HULO.ai ελαχιστοποιεί την ανάγκη για εκτεταμένους φυσικούς ελέγχους υποδομής, μειώνει τις απώλειες νερού και τελικά συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού.

Ο Robbert Lodewijks, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HULO.ai μοιράστηκε: “Η HULO.ai είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να παρέχει και να διαχειρίζεται τις υπηρεσίες της:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιταχύνουμε το ταξίδι μας προς τη δημιουργία πιο βιώσιμων λύσεων διαχείρισης νερού. Μέχρι τώρα ήταν ένα τρελό ταξίδι και είμαστε πολύ χαρούμενοι με τους επενδυτές που έχουμε μαζί μας.

Δεν πρόκειται μόνο για την επένδυση- οι γνώσεις που έχουν αυτοί οι επενδυτές στο σκάφος είναι ανεκτίμητες για τον παγκόσμιο αντίκτυπο που θέλουμε να έχουμε με αυτή την εταιρεία”.

Η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις βιώσιμης διαχείρισης του νερού είναι τόσο επείγουσα όσο και σημαντική”, δήλωσε ο Andy Lürling, ιδρυτικός εταίρος της LUMO Labs.

“Μας ελκύει η δυνατότητα της HULO.ai να ηγηθεί και να μετασχηματίσει τον κλάδο της διαχείρισης νερού σε παγκόσμια κλίμακα με την πρωτοποριακή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της”.

Τα κεφάλαια από αυτή την επένδυση θα βοηθήσουν στην ενίσχυση και κλιμάκωση της λύσης της HULO.ai που βασίζεται στο cloud, στοχεύοντας σε περιοχές όπου η λειψυδρία και η διαρροή νερού είναι πιο κρίσιμες.

Exit mobile version