Η Ondorse συγκεντρώνει 3,8 εκατ. ευρώ για την επέκταση της λύσης KYC στην Ευρώπη

Η λύση KYC με έδρα το Παρίσι, Ondorse, συγκεντρώνει 3,8 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση Seed για να επεκτείνει την ομάδα της και την εμβέλειά της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ondorse, μια παρισινή λύση KYC, συγκέντρωσε 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Seed. Σε χρήση από fintech startups, συμπεριλαμβανομένων των Alan, Evy και Piana, η Ondorse σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την επένδυση για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσφοράς της, καθώς και για την επέκταση τόσο του μεγέθους της ομάδας όσο και της διείσδυσης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο γύρος χρηματοδότησης Seed ύψους 3,8 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία των υφιστάμενων επενδυτών Pre-Seed της Eurazeo και της ISAI, ενώ συμμετείχαν και επενδυτές άγγελοι που προέρχονται από τις Stripe, iBanfirst και Qonto.

Με τις ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα κατά του ξεπλύματος χρήματος το 2022, είναι σαφές ότι η γνώση του πελάτη σας είναι υψίστης σημασίας για τους χρηματοπιστωτικούς οίκους. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Signicat, το 40% των πελατών εγκαταλείπουν μια διαδικασία αίτησης διάρκειας 10 λεπτών ή περισσότερο, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων θα ανέλθει συνολικά σε 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019 λόγω της εγκατάλειψης της αίτησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurazeo, Nicolas Debock, διευκρινίζει σχετικά:

“Έχουμε δει από πρώτο χέρι τον πόνο της κλιμάκωσης των fintechs στην Ευρώπη στο χαρτοφυλάκιό μας. Η πολλαπλότητα των κανονισμών και των πηγών δεδομένων που πρέπει να διαχειριστούν σε διάφορες χώρες αποτέλεσε πρόκληση για τις fintechs που διασχίζουν τα σύνορα”.

Εκεί όπου η Ondorse παρεμβαίνει για να βοηθήσει είναι μέσω της φόρμας εισαγωγής και της μηχανής βαθμολόγησης κινδύνου, μια λύση που έχει ως στόχο να καλύψει ολόκληρο το ταξίδι του πελάτη και να βοηθήσει στη διαχείριση των ροών εργασίας συμμόρφωσης. Σύμφωνα με την Ondorse, ορισμένοι από τους πελάτες της έχουν επιτύχει έως και 60 τοις εκατό αυτοματοποιημένα ανοίγματα επιχειρηματικών λογαριασμών και έχουν μειώσει μια σειρά από χειροκίνητες επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Ενώ η Ondorse δεν είναι σίγουρα μόνη της στην προσφορά της, σύμφωνα με τον διευθυντή της ISAI William Vermont:

“Η Ondorse βρίσκεται σε καλό δρόμο για την ομαλή και βελτιστοποιημένη εισαγωγή διαφόρων ενδιαφερομένων για λογαριασμό των πελατών τους. Η απόδοση της επένδυσης είναι τέτοια που μια λύση όπως η Ondorse μας φάνηκε ότι βρίσκεται σε φάση με τις μελλοντικές τάσεις”.

 

 

Exit mobile version