Η Onin συγκεντρώνει πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την καλύτερη σύνδεση ημερολογίων και συνομιλιών

Πόσο συχνά κάνετε μια συζήτηση ή προγραμματίζετε μια εκδήλωση ή συνάντηση, αλλά στη συνέχεια ξεχνάτε να την προσθέσετε στο ημερολόγιό σας; Η μετάβαση από εφαρμογές συνομιλίας σε εφαρμογές ημερολογίου δεν είναι κάτι εντελώς απρόσκοπτο, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούμε πλήρως το ταπεινό ημερολόγιο.

 

Με στόχο να το αλλάξει αυτό, φέρνοντας τα ημερολόγια στις καθημερινές συζητήσεις, η εφαρμογή Onin συμβάλλει στον εξορθολογισμό της οργάνωσης και του προγραμματισμού. Η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις εξασφάλισε 3,1 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

 

Ryan Brodie, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Onin: “Σε όλη την καριέρα μου, υπάρχει ένα θέμα – η δημιουργία τεχνολογίας που φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Από εφαρμογές που βοηθούσαν στην προώθηση εκδηλώσεων μέχρι εφαρμογές που σας έβρισκαν μια ημερομηνία, το ημερολόγιο ήταν πάντα κεντρικό αλλά αποσυνδεδεμένο. Τα ημερολόγια ζουν έξω από τις συζητήσεις που τα οδηγούν και δεν σχεδιάστηκαν για την κοινωνική ζωή που ζούμε σήμερα. Το Onin λύνει αυτό το πρόβλημα. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κοινωνικό κόσμο χωρίς κατακερματισμό”.

 

Η Octopus ηγήθηκε του γύρου. Η Hambro Perks και επενδυτές-άγγελοι, μεταξύ των οποίων ο Matt Clifford της Entrepreneur First και ο Ryan Brodie, ιδρυτής της Onin, συμμετείχαν στον pre-seed γύρο της εταιρείας.

 

Η εφαρμογή με έδρα το Λονδίνο ενσωματώνεται με ψηφιακά ημερολόγια και εφαρμογές συνομιλίας (συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Messenger, Instagram, Telegram και ακόμη και AirBnB). Έτσι, οι χρήστες έχουν πλήρη εικόνα του ημερολογίου τους και τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνομιλίες εκδηλώσεων.

 

Ιδρύθηκε από τους Ryan Brodie και David Adler, το όραμα της Onin είναι να καταργήσει τον κατακερματισμό μεταξύ των ημερολογίων και των συνομιλιών που τα καθοδηγούν, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας απλή τεχνολογία για τους ανθρώπους, όχι για τις επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της Onin, όταν ρωτήθηκαν 406 χρήστες πρώιμης πρόσβασης, “όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, πώς βρίσκετε μια καλή ώρα για όλους;”. Το 83% απάντησε ότι ρωτάει. Στην ίδια έρευνα χρηστών, το WhatsApp βγήκε πρώτο ως το εργαλείο όπου συζητούνται οι περισσότερες εκδηλώσεις (73%).

 

Οι εφαρμογές συνομιλίας είναι κατά 20% μεγαλύτερες από τα κοινωνικά δίκτυα και έχουν ταχύτερο χρόνο απόκρισης σε σύγκριση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αλλά ενώ οι περισσότεροι από εμάς ρωτάμε πότε είναι η κατάλληλη ώρα, πρέπει να βγούμε από τη συζήτηση για να οργανώσουμε την ώρα. Κάθε ημερολόγιο έχει το ίδιο πρόβλημα- υπάρχουν εκτός των χώρων όπου οι περισσότεροι άνθρωποι προγραμματίζουν εκδηλώσεις.

 

Η εφαρμογή συνδυάζει τα γνωστά χαρακτηριστικά του ημερολογίου, όπως συμβάντα, προγραμματισμό και ειδοποιήσεις, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως συζητήσεις, ομάδες, ονόματα χρηστών και προσκλήσεις. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν το πληκτρολόγιο Onin στα τηλέφωνά τους κατεβάζοντας την εφαρμογή. Στη συνέχεια Μέσω της ενσωμάτωσης, μπορούν να ελέγχουν το ημερολόγιό τους, να προσθέτουν εκδηλώσεις και να μοιράζονται προσκλήσεις χωρίς να εγκαταλείπουν τη συζήτηση. Η εταιρεία δηλώνει ότι λειτουργεί επίσης με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Κάθε συμβάν, μήνυμα και προφίλ χρήστη διασφαλίζεται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Μόνο ο παραλήπτης και ο χρήστης μπορούν να δουν αυτές τις λεπτομέρειες.

 

Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το προϊόν. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης περαιτέρω υπηρεσιών, όπως πληρωμές και κρατήσεις, για τη δημιουργία υπηρεσιών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις.

Exit mobile version