Η Open Cosmos του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεντρώνει 50 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει τις λύσεις της σε δορυφόρους παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής

Η βρετανική δορυφορική εταιρεία Open Cosmos πρόκειται να επιταχύνει την ανάπτυξή της διεθνώς και να επεκτείνει τις δυνατότητές της, καθώς προσφέρει λύσεις για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Η βρετανική δορυφορική εταιρεία Open Cosmos συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Β από τις ETF Partners, Trill Impact, A&G, Accenture Ventures, Banco Santander InnoEnergy Climate Tech Fund και Claret Capital Partners, με τη συμμετοχή των Taavet Hinrikus και Kheng Nam Lee.

Η OpenCosmos ιδρύθηκε το 2015 και κατέστη κερδοφόρα το 2020. Πριν από αυτόν τον γύρο, η εταιρεία είχε συγκεντρώσει μόνο 7 εκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση.

Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην Open Cosmos να επιταχύνει την ανάπτυξή της διεθνώς, επεκτείνοντας τη σουίτα δορυφόρων και την ανάλυση δεδομένων που παρέχει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ανθρωπιστικών καταστροφών. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εκτοξεύει και λειτουργεί προηγμένους δορυφόρους, παρέχει πρόσβαση σε κοινόχρηστα δεδομένα και προσφέρει δεδομένα με τεχνητή νοημοσύνη.

Η χρήση συσκευών παρατήρησης της Γης (EO) είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το 60 % των 54 βασικών κλιματικών μεταβλητών μπορεί να αντιμετωπιστεί με δορυφορικά δεδομένα, ενώ 21 απαιτούν μεγάλες χρονοσειρές και παγκόσμια κάλυψη που μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δορυφόρους – και γι’ αυτό η αγορά δορυφορικών EO εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2031.

“Από την έναρξη της λειτουργίας της, θεωρούμε την Open Cosmos ως κάτι περισσότερο από μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας- είμαστε παράγοντες αλλαγής, αξιοποιώντας τη δύναμη των δορυφορικών δεδομένων για να προκαλέσουμε ουσιαστικό αντίκτυπο στη Γη. Η επιτυχής χρηματοδότηση της σειράς Β, με την υποστήριξη τόσο σημαντικών επενδυτών ESG και επιπτώσεων, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και καινοτομία. Είναι σημαντικό για εμάς ως επιχείρηση να συνεργαζόμαστε με επενδυτές που πιστεύουν στην αποστολή μας και ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας για τη χρήση της τεχνολογίας για την επίλυση επειγόντων παγκόσμιων προβλημάτων και είμαστε ευτυχείς που το βρήκαμε αυτό με τις ETF Partners, Trill Impact και A&G. Αυτή η επένδυση θα μας ωθήσει προς τα εμπρός, επιτρέποντάς μας να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας, να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις αιχμής”, λέει ο Rafel Jorda Siquier, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Open Cosmos.

“Τα διαστημικά δεδομένα αποτελούσαν ανέκαθεν ένα σημαντικό μέσο για την κατανόηση του πλανήτη Γη, αλλά κατά την άποψή μας, μόνο με την αυξανόμενη προσιτή τιμή τους, τις ενισχυτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τον ταχέως αυξανόμενο αριθμό λύσεων AI/ML που εξάγουν πληροφορίες από αυτά τα δεδομένα, η αγορά είναι πλέον έτοιμη να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της. Η Open Cosmos είναι πρωτοπόρος στην παροχή διαστημικών δεδομένων πολλαπλών αισθητήρων σε προσιτό κόστος και θεωρούμε ότι είναι πρωτοπόρος με τη δημιουργία μιας προσφοράς ανάλυσης που μοιάζει με appstore”, λέει ο Toba Spiegel, Investment Manager της Trill Impact.

Exit mobile version