Η Openvolt συγκεντρώνει 1,5 εκατ. ευρώ Pre-Seed round για το καινοτόμο API του έξυπνου μετρητή της

Το API του έξυπνου μετρητή της απομακρυσμένης νεοσύστατης εταιρείας Openvolt προσφέρει λεπτομερή ενεργειακά δεδομένα που βοηθούν στην υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την απαλλαγή των κτιρίων από τον άνθρακα.

Η Openvolt έχει αναπτύξει ένα API έξυπνων μετρητών για να επιτρέψει στις εταιρείες να αναφέρουν με ακρίβεια τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, να υποστηρίξουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τις πληροφορίες που απαιτούνται για την απαλλαγή των κτιρίων τους από τις ανθρακούχες εκπομπές και να επιτρέψουν την “ανάπτυξη των αγορών ευελιξίας”. Λανσάρει το Beta API της, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας σε επίπεδο μετρητή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Πιστεύουμε ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί λύσεις με βάση τα δεδομένα που μπορούν να αναλάβουν δράση. Η πρόσβαση σε λεπτομερή ενεργειακά δεδομένα είναι ένα στοιχείο που λείπει για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος. Με το API μας καταργούμε τελικά τα οικονομικά, νομικά και τεχνικά εμπόδια που εμποδίζουν τους καινοτόμους να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Αφαιρώντας αυτή την πολυπλοκότητα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την καινοτομία στη διαχείριση της ενέργειας”, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Openvolt ‍Dave Curran, ο οποίος ίδρυσε την startup μαζί με τον Don O’Leary.

Η απομακρυσμένη νεοφυής επιχείρηση, με βρετανικές και ιρλανδικές ρίζες, συγκέντρωσε προ-σπορά 1,5 εκατ. ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε η Cavalry Ventures και συμμετείχε και η Übermorgen Ventures. Τα κεφάλαια τροφοδοτούν την προσπάθεια προσλήψεων της Openvolt για την επίτευξη της δέσμευσής της να εξασφαλίσει ευρωπαϊκά ταλέντα για καίριους ρόλους, ιδίως μηχανικούς λογισμικού από απόσταση.

“Το API της Openvolt αντιπροσωπεύει ένα μετασχηματιστικό άλμα παρόμοιο με αυτό που πυροδότησε η ανοικτή τραπεζική στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ακριβώς όπως η ανοικτή τραπεζική έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε και έχουμε πρόσβαση στα χρηματοοικονομικά δεδομένα, το API της Openvolt μπορεί να ξεκλειδώσει πλήθος δυνατοτήτων για νέες λύσεις διαχείρισης ενέργειας και να τροφοδοτήσει την επιταχυνόμενη ανάπτυξη νέων εγχειρημάτων στον τομέα”, λέει ο Claude Ritter, διευθύνων εταίρος της Cavalry Ventures.

Exit mobile version