Η Opster συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για τη διαχείριση επιχειρησιακών μηχανών αναζήτησης και βάσεων δεδομένων

Η ισραηλινή startup Opster, η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για τη διαχείριση επιχειρησιακών μηχανών αναζήτησης και βάσεων δεδομένων, συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια Series A από το JAL Ventures Fund.

 

Η εταιρεία παρέχει μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης και διαχείρισης επιχειρησιακών μηχανών αναζήτησης και βάσεων δεδομένων, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και τη μείωση του κόστους.

 

Η Opster ιδρύθηκε το 2019 από τον Yonatan Stern, πρόεδρο της εταιρείας, ιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Zoominfo, τον Ziv Segal, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής αρχιτέκτονας και ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Logz.io, Ori Shafir, COO και Shahar Shaked, Αντιπρόεδρος Ε&Α.

 

Οι πελάτες της Opster περιλαμβάνουν κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Bloomberg, Check Point, Palo Alto, LivePerson, Cybereason και Coupa. Η εταιρεία απασχολεί 30 άτομα, τα περισσότερα από αυτά στο κέντρο ανάπτυξης στο Τελ Αβίβ.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 10.000 χρήστες μέσω του inbound marketing και αναμένεται να φτάσει σε κερδοφορία ήδη τους επόμενους μήνες.

Η τεχνολογία της Opster επικεντρώνεται επί του παρόντος στον αναπτυσσόμενο τομέα των μηχανών αναζήτησης και των βάσεων δεδομένων επιχειρήσεων. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν εσωτερικές μηχανές αναζήτησης ως μέρος της βασικής τεχνολογίας τους και αποτελούν κρίσιμο σύστημα σε πολλούς οργανισμούς. Για παράδειγμα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να προσφέρουν αναζήτηση προϊόντων και εταιρείες στον κυβερνοχώρο για τον εντοπισμό απειλών.

 

Η Opster υποστηρίζει τις δύο πιο κοινές τεχνολογίες στον τομέα: Elasticsearch και OpenSearch. Η πλατφόρμα της Opster δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αυτοματοποιούν πολλές λειτουργίες που επί του παρόντος διαχειρίζονται χειροκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού της δομής δεδομένων, της βελτίωσης της απόδοσης, της πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων και πολλά άλλα.

 

Σύμφωνα με τον Segal, η ιδέα για την εταιρεία προήλθε από τις προκλήσεις που βίωσε προσωπικά κατά τη διάρκεια των ετών διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

«Οι παραδοσιακές υπηρεσίες στην αγορά περιλαμβάνουν εργαλεία παρακολούθησης και διαχειριζόμενες υπηρεσίες, καμία από τις οποίες δεν προσφέρει ικανοποιητική λύση», δήλωσε ο Segal. «Το παράδειγμα μέχρι τώρα ήταν ότι αυτές οι εξωτερικές υπηρεσίες απλά δεν μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες με κάθε στοιχείο που απαιτείται για τις λειτουργίες και ότι υπάρχει ανάγκη για μη αυτόματες διαδικασίες και υποστήριξη για να συμπληρωθούν τα κενά. Η προηγμένη πλατφόρμα της Opster αλλάζει αυτό το παράδειγμα, μετατοπίζοντας αυτές τις πτυχές της λειτουργίας σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες και οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας και στις δαπάνες υποδομής cloud».

 

Exit mobile version