Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί θεμελιώδες μέρος κάθε σύγχρονης επιχείρησης – και όλο και περισσότερο βρίσκει νέες προκλήσεις και κινδύνους που πρέπει να ξεπεράσει. Ενώ τα περιστατικά ασφαλείας και οι παραβιάσεις δεδομένων μπορεί να προέρχονται από εξωτερικές απειλές, τα εσωτερικά προβλήματα είναι στην πραγματικότητα οι βασικές αιτίες. Έχει αναφερθεί ότι το ανθρώπινο λάθος βρίσκεται στην καρδιά περίπου του 90% των προβλημάτων ασφαλείας και των παραβιάσεων.
Με αυτή την επίγνωση, είναι φυσικό να υποθέσουμε ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά μπορεί να είναι το πρόβλημα – και μια πρόκληση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν. Όμως, σύμφωνα με την OutThink, οι άνθρωποι και οι εργαζόμενοι μπορούν στην πραγματικότητα να αποτελέσουν τη λύση, απλώς πρέπει να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι στον κυβερνοχώρο και οι ομάδες πρέπει να έχουν μετρήσιμες γνώσεις σχετικά με τα πρότυπα συμπεριφοράς.
Η νεοφυής επιχείρηση έχει πλέον συγκεντρώσει 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της πλατφόρμας της, η οποία θέτει ως στόχο να επανεξετάσει τις προσεγγίσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
Αυτός ο νέος γύρος αρχικής χρηματοδότησης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Albion VC. Συμμετείχαν επίσης οι TriplePoint Ventures, Forward Partners, Gapminder και Innovate UK.
Η SaaS startup θα το χρησιμοποιήσει για να συνεχίσει να επεκτείνει την ηγετική της θέση και να επιταχύνει τη διεθνή διανομή, καθώς η λύση της συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στην αγορά. Η χρηματοδότηση ακολουθεί ένα έτος κατά το οποίο τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR) της OutThink για επιχειρήσεις τετραπλασιάστηκαν.
Η OutThink ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα επικεφαλής αξιωματούχων ασφάλειας πληροφοριών, εμπειρογνωμόνων ασφάλειας και ερευνητών, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Flavius Plesu, και γεννήθηκε από την απογοήτευση ότι οι υπάρχουσες, πρώτης γενιάς λύσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας στην αγορά απογοητεύουν τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους.
Παρά τις σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία κυβερνοασφάλειας και τη γενική εκπαίδευση ευαισθητοποίησης, οι οργανισμοί εξακολουθούν σήμερα να φέρουν σημαντικό επίπεδο κινδύνου. Ένας κίνδυνος τόσο σημαντικός, που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κατατάσσει τις κυβερνοεπιθέσεις ως μία από τις τρεις μεγαλύτερες απειλές της δεκαετίας, μαζί με τα όπλα μαζικής καταστροφής και την κλιματική αλλαγή.
Η απειλή αυτή επιδεινώνεται από την αυξανόμενη επικράτηση της απομακρυσμένης εργασίας, η οποία αυξάνει τον αριθμό των πιθανών σημείων επίθεσης, καθώς και από το phishing (αιτία του 36% των παραβιάσεων παγκοσμίως).
Η OutThink στοχεύει στην οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης προσέγγισης της ασφάλειας, καθιστώντας τους ανθρώπους αμυντικό μηχανισμό και όχι κίνδυνο. Αξιοποιώντας τη μηχανική μάθηση, την επεξεργασία φυσικής γλώσσας και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, η OutThink είναι σε θέση να εντοπίζει τις στάσεις, τις προθέσεις και τα συναισθήματα των ατόμων εντός ενός οργανισμού. Η πλατφόρμα συνδυάζει αυτή την ανθρώπινη νοημοσύνη με δεδομένα από το ολοκληρωμένο Microsoft Defender και το Sentinel για να παρουσιάζει ζωντανά πίνακες οργάνων που παρουσιάζουν οπτικά τη συνολική εικόνα του ανθρώπινου κινδύνου σε επίπεδο τμήματος, ομάδας ή οργανισμού.
Από εκεί και πέρα, το θέμα περνάει στους CISOs, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν στοχευμένη εκπαίδευση που όχι μόνο εκπαιδεύει, αλλά επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να ακούν και να μαθαίνουν από τους ανθρώπους τους.
Αυτή η προσέγγιση καθιστά την πλατφόρμα της νεοφυούς επιχείρησης με έδρα το Λονδίνο μία από τις πρώτες που μετρούν πραγματικές συμπεριφορές ασφαλείας, αποκαλύπτουν μοναδικά μοτίβα κινδύνου σε έναν οργανισμό και αποτρέπουν τις παραβιάσεις δεδομένων με διαφορετικό τρόπο.
Η εταιρεία, την οποία εμπιστεύονται ήδη αρκετοί μεγάλοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο, όπως η Whirlpool, η Danske Bank, η Rothschild, η NatWest και άλλες μάρκες του FTSE 100, λειτουργεί από γραφεία που βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό.
Τώρα θα επιταχύνει τα σχέδια για διεθνή διανομή και θα συνεχίσει να αναστατώνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.