Η Oxbotica «σήκωσε» 130 εκατ. ευρώ για την παγκόσμια εξάπλωση του λογισμικού της για αυτόνομα οχήματα

Τα αυτόνομα οχήματα είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας της τεχνολογικής ανάπτυξης και ενώ η ζήτηση και το ενδιαφέρον για τα αυτοκινούμενα οχήματα αυξάνονται, αυξάνεται και η ανάγκη για λογισμικό που μπορεί να συμβαδίζει και να κρατάει τους ανθρώπους ασφαλείς.

 

Με έδρα την Οξφόρδη και το Τορόντο, η Oxbotica έχει ως στόχο να ξεκλειδώσει τα οφέλη της αυτόνομης τεχνολογίας για τους ανθρώπους και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Η νεοσύστατη επιχείρηση μόλις συγκέντρωσε νέα κεφάλαια, καθώς σχεδιάζει να φέρει το λειτουργικό της σύστημα σε πολλούς εμπορικούς και βιομηχανικούς τομείς σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων ζωτικών υπηρεσιών όπως η γεωργία, τα αεροδρόμια, η ενέργεια, η παράδοση αγαθών, η εξόρυξη και η κοινή μεταφορά επιβατών.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Η Oxbotica ιδρύθηκε το 2014 από τους καθηγητές της Οξφόρδης, Paul Newman και Ingmar Posner, και έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες λογισμικού αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο. Στόχος της εταιρείας είναι να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η γη, αξιοποιώντας τα οφέλη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη.

 

Η τρέχουσα σουίτα προϊόντων της – Oxbotica Driver™, Oxbotica Cloud™ και Oxbotica MetaDriver™ – επιτρέπει την καθολική αυτονομία™: τη δυνατότητα οποιουδήποτε οχήματος, οποιουδήποτε μεγέθους, σε οποιαδήποτε τοποθεσία να λειτουργεί αυτόνομα, με ασφάλεια και βιωσιμότητα. Μέσω του ανοικτού, αρθρωτού και προσαρμόσιμου λειτουργικού συστήματος για την αυτονομία, η Oxbotica παρέχει στους πελάτες της ευελιξία ως προς τον τρόπο ανάπτυξης της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

 

Η επένδυση αυτή αντανακλά την εμπιστοσύνη στην αγορά αυτόνομων οχημάτων και, καθώς έρχεται σε αυτό το σημείο του έτους, υποδηλώνει ότι η αυτόνομη οδήγηση θα μπορούσε να είναι κάτι που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε στον χώρο της κινητικότητας συνολικά. Αντανακλά επίσης την ανάπτυξη της τεχνολογίας της Oxbotica με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένων καινοτομιών που αντιπροσωπεύουν ζωτικές προόδους στην εμπορική αξιοποίηση της τεχνολογίας AV. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πρώτη δοκιμή μηδενικής κατοχής στην Ευρώπη σε δημόσια προσβάσιμο δρόμο τον Μάιο του 2022, δοκιμές βασισμένες στο metaverse και συμμαχίες συνεργασίας με τον ασφαλιστικό τομέα.

 

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της γεωγραφικής επέκτασης της Oxbotica στη Βόρεια Αμερική, την ΕΜΕΑ και την ΑΠΑΚ, καθώς και για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του λειτουργικού της συστήματος. Περαιτέρω, σε συνεργασία με τις Applied EV, bp, NEVS και ZF, αυτόνομα επιβατικά λεωφορεία και ειδικά για τον κλάδο οχήματα που θα οδηγούνται από την Oxbotica θα κυκλοφορήσουν το 2024.

Exit mobile version