Η Oxford Quantum Circuits συγκέντρωσε 44 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες των κβαντικών υπολογιστών

 

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι μια ταχέως αναδυόμενη τεχνολογία που θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να διαμορφώνει τη μελλοντική ζωή στη γη – επιλύοντας προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή έως την ανακάλυψη φαρμάκων. Αξιοποιεί τους νόμους της κβαντικής μηχανικής για να λύσει προβλήματα πολύ περίπλοκα για τους κλασικούς υπολογιστές. Εξακολουθεί να είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία, αλλά, με startups όπως η Oxford Quantum Circuits, πλησιάζει πιο κοντά μας.

 

Λαμβάνοντας τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα Σειρά Α του Ηνωμένου Βασιλείου στους κβαντικούς υπολογιστές, η Oxford Quantum Circuits, με βάση το Reading και έτος ίδρυσης το 2017, κέρδισε 44 εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση έγινε από κοινού από την Lansdowne Partners, μια από τις κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης, και την The University of Tokyo Edge Capital Partners (UTEC), το μεγαλύτερο ταμείο Deeptech VC της Ιαπωνίας. Συμμετείχαν επίσης η British Patient Capital και οι υφιστάμενοι επενδυτές Oxford Science Enterprises (OSE) και Oxford Investment Consultants (OIC).

 

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 3D αρχιτεκτονική της OQC, το Coaxmon, συνδυάζει την απαράμιλλη επεκτασιμότητα με την παγκόσμιας κλάσης απόδοση. Τον Φεβρουάριο του 2022, η ομάδα κυκλοφόρησε το τελευταίο της σύστημα Lucy, στο Amazon Braket, καθιστώντας την την πρώτη ευρωπαϊκή κβαντική εταιρεία στο AWS.

 

Η lana Wisby, Διευθύνουσα Σύμβουλος της OQC, σχολίασε: «Αυτή η αρχική συμφωνία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στη Σειρά Α του Ηνωμένου Βασιλείου στους κβαντικούς υπολογιστές, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη που έχουν οι επενδυτές μας στην ικανότητά μας να ηγούμαστε στην παγκόσμια κβαντική βιομηχανία. Είναι απόδειξη της σημαντικής τεχνολογικής και εμπορικής προόδου που έχουμε επιτύχει τους τελευταίους μήνες, χάρη στην παγκόσμιας κλάσης ομάδα μας. Είναι επίσης το πρώτο βήμα στη διεθνή επέκτασή μας, φέρνοντας το κβαντικό στα χέρια των πελατών μας – όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο».

 

Ο κβαντικός υπολογιστής έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το μέλλον μας και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό ως ζήτημα στρατηγικής εθνικής σημασίας. Η επένδυση της British Patient Capital στον γύρο είναι μέρος της ευρύτερης φιλοδοξίας της να εδραιώσει τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως υπερδύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 

Αυτή η νέα επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την κλιμάκωση των κβαντικών συστημάτων της εταιρείας και της ιδιωτικής της προσφοράς κβαντικών υπολογιστών ως υπηρεσία. Θα εδραιώσει επίσης τη θέση της OQC στην Ευρώπη και θα επιταχύνει τη διεθνή επέκταση στην Ασία-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής αγοράς – ένα hotspot για χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που επιθυμούν να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των κβαντικών υπολογιστών.

 

Exit mobile version