Η PandasAI συγκεντρώνει 1,1 εκατ. δολάρια σε γύρο Pre-Seed για ανάλυση δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη

Η PandasAI, μια γερμανική νεοφυής επιχείρηση, συγκεντρώνει 1,1 εκατ. δολάρια για την κλιμάκωση του βοηθού τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων. Το έργο ανοικτού κώδικα χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη Pandas της Python για τη βελτίωση της αναζήτησης δεδομένων και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Fortune 500.

Η PandasAI, μια γερμανική νεοφυής επιχείρηση που κατασκευάζει έναν διαλογικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση δεδομένων, συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed. Η επένδυση, που λειτουργεί ως ατομική επιχείρηση μέχρι στιγμής, αναμένεται να βοηθήσει τον ιδρυτή Gabriele Venturi να προχωρήσει σε προσλήψεις προκειμένου να επεκτείνει την επιχείρηση.

Ο γύρος Pre-Seed χορηγήθηκε μέσω της Runa Capital του Λουξεμβούργου, της Episode1 με έδρα το Λονδίνο και της Vento, του ιταλικού βραχίονα της εταιρείας συμμετοχών της οικογένειας Agnelli, Exor Ventures.

Αν και η PandasAI είναι περισσότερο μια προσφορά υποδομής παρά ένα καταναλωτικό προϊόν, αυτό που έκανε ο Gabriele είναι να ενσωματώσει μια πτυχή συνομιλίας με βάση τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στην ευρέως χρησιμοποιούμενη βιβλιοθήκη ανάλυσης δεδομένων Python pandas.

Ουσιαστικά, το PandasAI, ένα έργο ανοικτού κώδικα υπό την άδεια MIT, χρησιμοποιεί το pandas llm, μια ελαφριά βιβλιοθήκη Python που επεκτείνει το pandas ώστε να επιτρέπει την αναζήτηση συνόλων δεδομένων, για να κάνει τις προτροπές καλύτερες και πιο αποτελεσματικές.

Αφού συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή στο GitHub και συγκέντρωσε περισσότερα από 8.600 αστέρια, σύμφωνα με την PandasAI, αρκετές μη γνωστοποιημένες εταιρείες του Fortune 500 προσέγγισαν την startup για να ξεκινήσει την ανάπτυξη αρκετών πιλοτικών έργων.

Ανάμεσα στους λάτρεις της PandasAI είναι και η Celia Lozano Grijalba, επικεφαλής του τμήματος δεδομένων & AI στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και συμβουλών πληροφορικής Bosonit, στην ανάρτηση της οποίας στο LinkedIn σημειώνεται:

“👉 Συγχωνεύοντας τη δύναμη της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης με την αγαπημένη βιβλιοθήκη Pandas, αυτό το επαναστατικό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν προηγμένες εργασίες ανάλυσης δεδομένων όπως ποτέ άλλοτε.

✨ Με το Pandas AI, μπορείτε πλέον:
➡️ Να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το σύνολο των δεδομένων σας 📊
➡️ Να λάβετε απαντήσεις σε προηγμένες αναλυτικές συναρτήσεις 🧠
➡️ Υποστήριξη για αλπάκες (σύντομα)”

Ο Venturi αναλύει περαιτέρω το μέλλον του PandasAI:

“Το όραμα του PandasAI είναι να καταστήσει την ανάλυση δεδομένων προσιτή, επιτρέποντας στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να λαμβάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά αποφάσεις με βάση τα δεδομένα.

“Κατασκευάζουμε έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που δεν θα χρησιμοποιεί μόνο δεδομένα για να απαντά σε ερωτήσεις, αλλά θα βοηθά τους χρήστες να διευκρινίζουν την αρχική τους ερώτηση, όταν χρειάζεται, για να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Οι εταιρείες θα είναι σε θέση να το αναπτύξουν στο ιδιωτικό τους περιβάλλον και να παράγουν πληροφορίες που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο οργανισμό τους”.

Ο Maxime Corbani, ανώτερος συνεργάτης της Runa Capital με έδρα το Παρίσι, ο οποίος αρχικά εντόπισε την PandasAI για την εταιρεία, καταλήγει:

“Η εκτέλεση του Gabriele και η υποστήριξη της κοινότητας του PandasAI το έχουν καθιερώσει ως την κορυφαία λύση ανοικτού κώδικα για την ανάλυση δεδομένων συνομιλίας.

“Οι αναλυτές δεδομένων εξακολουθούν να ξοδεύουν πολύ χρόνο για τη συλλογή, τον καθαρισμό, τη συγχώνευση και την ανάλυση εσωτερικών δεδομένων. Το PandasAI αυτοματοποιεί ολόκληρο τον αγωγό και βοηθά στην παραγωγή πληροφοριών”.

Exit mobile version