Η παρισινή πλατφόρμα ψυχικής υγείας Teale εξασφαλίζει 10 εκατ. ευρώ για διεθνή ανάπτυξη

Η Teale, μια ψηφιακή πλατφόρμα ψυχικής υγείας, συγκεντρώνει 10 εκατ. ευρώ για την παροχή παροχών ψυχικής υγείας σε εργαζόμενους και εργοδότες, προωθώντας την ευημερία στο χώρο εργασίας.

Η Teale, μια παρισινή ψηφιακή πλατφόρμα ψυχικής υγείας, συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α. Τα κεφάλαια αποσκοπούν στην επέκταση της προσφοράς της εταιρείας πέραν των συνόρων της χώρας της, καθώς και στην αύξηση της σημερινής ομάδας των 20 ατόμων σε μια ισχυρή ομάδα 80 ατόμων έως το 2024.

Του γύρου ηγήθηκαν η Alter Equity 3P και το ταμείο Digital Venture της Bpifrance, ενώ οι ISAI και Evolem Start συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εταιρεία.

Η λύση της Teal υιοθετεί μια καινοτόμο προσέγγιση για την ψυχική υγεία των εργαζομένων, παρέχοντας οφέλη τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες με μία κίνηση.

Από την πλευρά των εργαζομένων, η υπηρεσία έχει τα προφανή οφέλη της, συμπεριλαμβανομένων 60 ψηφιακών προγραμμάτων και περισσότερων από 1.000 τεμαχίων περιεχομένου που καλύπτουν επαγγελματικούς και προσωπικούς τομείς ψυχικής υγείας, όπως η διαχείριση του άγχους, ο ύπνος, οι φροντιστές, οι δυσκολίες στις σχέσεις στον εργασιακό χώρο, το πένθος, η υπογονιμότητα και φυσικά η πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Τίποτα πραγματικά ασυνήθιστο μέχρι στιγμής, και όχι κάτι γύρω από το οποίο το πείραμα live-at-the-office δεν είδε μια συστάδα δραστηριοτήτων.

Εκεί που η προσφορά της Teale αρχίζει να ξεχωρίζει σε μια ολοένα και πιο πολυπληθή αγορά είναι στα οφέλη για τον εργοδότη.

Παραμένοντας κρυπτογραφημένη και ως εκ τούτου απολύτως εμπιστευτική, η αμφίδρομη οδός της Teale επιτρέπει στους επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού μια συνολική εικόνα της “θερμοκρασίας στο δωμάτιο” στο χώρο εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος είναι να εκτονώνονται τυχόν πιθανές διαταραχές πριν συμβούν και να διασφαλίζεται η καλή ψυχική υγεία σε όλο το συμβούλιο(δωμάτιο), και συγκεκριμένα μέσω των ψυχολόγων συνεργατών της Teale που παρεμβαίνουν για να προσφέρουν συνέδρια, εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, εκπαίδευση κ.λπ.

“Οι ιδρυτές της Teale, υποστηριζόμενοι από μια υψηλού επιπέδου επιστημονική επιτροπή και όλους τους ψυχολόγους του δικτύου τους, έχουν θέσει ως φιλόδοξο στόχο να αναλάβουν δράση για τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων και να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν τα ψυχολογικά δεινά”, σχολίασε η Fanny Picard της Alter Equity. “Αντιπροσωπεύουν μια καινοτομία, ενθαρρύνοντας την εταιρεία να εργαστεί για την ψυχική υγεία των εργαζομένων της. Η Alter Equity είναι υπερήφανη που συμβάλλει μαζί τους στον αποστιγματισμό ενός θέματος δημόσιας υγείας, στη βελτίωση της ευημερίας των χρηστών και στην εμπλοκή των εταιρειών στην ευημερία των εργαζομένων τους”.

Exit mobile version