H πάροχος Crypto API Pile συγκεντρώνει 2,8 εκατομμύρια ευρώ για να επιτρέψει την επιδρομή των fintechs στα κρυπτονομίσματα

Ο πάροχος Crypto  API Pile με έδρα το Βερολίνο συγκέντρωσε 2,8 εκατομμύρια ευρώ σε έναν πρώιμο γύρο χρηματοδότησης. Με επικεφαλής το Female Innovators Lab των Barclays και Anthemis, ο γύρος συγκέντρωσε επίσης χρήματα από την Auxxo, την επενδυτή fintech Ilavska Vuillermoz Capital και ένα σωρό αγγέλους.

 

Η Pile έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα λογισμικού που ασχολείται με τις περίπλοκες πτυχές της ενσωμάτωσης μιας προσφοράς κρυπτονομισμάτων σε ένα υπάρχον fintech. Εάν μια neobank, για παράδειγμα, θέλει να λανσάρει πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων ή μια πλατφόρμα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, η Pile της παρέχει μια απλή πλατφόρμα API, ενώ χειρίζεται τις νομικές πολυπλοκότητες  που σχετίζονται με τα έξυπνα συμβόλαια πίσω από τα παρασκήνια.

 

Επικεφαλής της είναι η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος Jessica Holzbach, η οποία συνίδρυσε την B2B bank Penta και έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους πρώην συναδέλφους της για το νέο της εγχείρημα.

 

Στο μέλλον, η Pile σχεδιάζει να βοηθήσει τις fintechs με ταχύτερες διεθνείς πύλες πληρωμών, ακόμη και την επιλογή πληρωμής μισθών σε κρυπτονομίσματα. Προς το παρόν, χρησιμοποιεί αυτό το φρέσκο ​​κεφάλαιο για να αυξήσει τις ομάδες τεχνολογίας και προϊόντων της (πολύ συντηρητικά) από την τρέχουσα ιδρυτική ομάδα των τεσσάρων ατόμων σε δώδεκα μέχρι το τέλος του έτους.

 

Η ιδρυτική ομάδα της Pile εδρεύει στη Γερμανία, αλλά η πελατειακή της βάση είναι πανευρωπαϊκή. Εργάζεται για να αποκτήσει τις απαραίτητες άδειες και να δοκιμάζει ισχυρή ασφάλεια καθώς συνεχίζει με πιλοτικούς πελάτες σε διάφορες χώρες.

Exit mobile version