Η Patchwork Health συγκέντρωσε 24 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση προσωπικού στον τομέα της υγείας

Έχει αναφερθεί ότι, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν το ήμισυ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης αισθάνθηκε αδιαθεσία ως αποτέλεσμα εργασιακού στρες τους τελευταίους 12 μήνες και 1 στους 5 δήλωσε ότι είναι πιθανό να εγκαταλείψει τον οργανισμό του τον επόμενο χρόνο. Αυτή η στενότητα προσωπικού συμβαίνει με φόντο τις λίστες αναμονής ρεκόρ, με 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους να περιμένουν να ξεκινήσουν θεραπεία. Και αυτές οι τάσεις αντικατοπτρίζονται σε ολόκληρη την ήπειρο.

 

Με στόχο να κάνει κάτι γι’ αυτό, η Patchwork Health κλιμακώνεται.

 

Η Patchwork Health, η οποία ιδρύθηκε το 2016 από τους γιατρούς του NHS, τον Dr Anas Nader και τον Dr Jing Ouyang, είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας. Παρέχει λύσεις τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του προσωπικού και επιτρέπουν στις ομάδες υγειονομικής περίθαλψης να διαχειρίζονται το μόνιμο και προσωρινό εργατικό δυναμικό τους μέσω μιας πλήρως ενσωματωμένης πλατφόρμας.

 

Το μοντέλο της Patchwork δίνει στα νοσοκομεία τη δυνατότητα να αυξήσουν τη δέσμευση με το υπάρχον έκτακτο προσωπικό, να έχουν άμεση πρόσβαση σε νέα δίκτυα κλινικών ιατρών και να μεταδίδουν όλες τις βάρδιές τους μέσω μιας εφαρμογής. Εξοικονομεί χρήματα από τα νοσοκομεία, διασφαλίζει ότι οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στελεχώνονται με ασφάλεια και προσφέρει σε όλους τους κλινικούς ιατρούς τον πολυπόθητο τρόπο για έναν πιο ευέλικτο και βιώσιμο τρόπο εργασίας.

 

Η startup βοηθά επίσης οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης να συνεργαστούν με άλλους στην περιοχή τους για να δημιουργήσουν «συνεργατικές τράπεζες προσωπικού». δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τα δίκτυα του έκτακτου προσωπικού τους και να επιτρέψουν στους κλινικούς γιατρούς να μετακινούνται με ασφάλεια μεταξύ νοσοκομείων εύκολα και να εργάζονται εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

 

Και για το μόνιμο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, η πλατφόρμα Patchwork προσφέρει λογισμικό καταλόγου και λύσεις που μεταμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Η τεχνολογία τους δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις, προάγοντας καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και εμποδίζοντας τη ροή του προσωπικού που παραιτείται λόγω εξουθένωσης. Κυρίως, το Patchwork καθιστά αυτή την ευελιξία για τους κλινικούς ιατρούς συμβατή με ασφαλώς στελεχωμένους θαλάμους, παρέχοντας στους διαχειριστές εκ περιτροπής τα εργαλεία και πρόσβαση στα δεδομένα που χρειάζονται για αποτελεσματικό και δυναμικό σχεδιασμό του εργατικού δυναμικού.

 

Σήμερα, η startup με γνώμονα τον αντίκτυπο ανακοίνωσε εισφορά κεφαλαίου 24 εκατομμυρίων ευρώ σε μια κατάλληλη στιγμή στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης.

 

Ο γύρος της Σειράς Β ήταν επικεφαλής της Perwyn και υποστηρίχθηκε από την Praetura Ventures και την KHP Ventures. Μαζί τους συμμετείχαν μια σειρά από εξέχοντες αγγέλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Monzo, Τομ Μπλόμφιλντ, και του συνιδρυτή της Social Chain, Ντόμινικ ΜακΓκρέγκορ.

 

Τώρα, με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η ομάδα είναι έτοιμη να επιταχύνει την επέκταση σε ευρύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές και να φέρει τις υπηρεσίες της σε νέους τομείς της υγείας και σε ένα ευρύτερο φάσμα τομέων.

Exit mobile version