Η Pexapark συγκεντρώνει 20 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης Σειράς Γ για υπηρεσίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Pexapark συγκεντρώνει 20 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση Σειράς Γ για την επέκταση και την ανάπτυξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών της σε θέματα συναλλαγών ΟΛΠ. Η πλατφόρμα βοηθά τις πωλήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαχείριση κινδύνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Pexapark, μια πλατφόρμα ενεργειακών επενδύσεων με έδρα τη Ζυρίχη, άντλησε 20 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης Σειράς Γ. Η επένδυση αποσκοπεί στην περαιτέρω επέκταση της διείσδυσης της εταιρείας στην αγορά, καθώς και στη συνεχή ανάπτυξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών της για τις συναλλαγές ΜΠΣ.

Υπό την ηγεσία της Telstra Ventures, ο γύρος χρηματοδότησης της σειράς Γ ύψους 20 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε επίσης την υποστήριξη της Swisscom Ventures και του A&G Energy Transition Tech Fund.

Η Pexapark ειδικεύεται στο λογισμικό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις πωλήσεις και τη διαχείριση κινδύνου μετά την επιδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο να φέρει διαφάνεια στις τιμές σε 19 επιμέρους αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει δει την προσφορά της να χρησιμοποιείται από περισσότερες από 200 εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποθήκευσης και πράσινου υδρογόνου σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Octopus Energy, Generation, Statkraft, BP, EDF Renewables και Covestro, και ότι έχει διευκολύνει περισσότερες από 30 GW συμφωνιών PPA μέχρι σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pexapark, Michael Waldner, μοιράστηκε τα εξής: “Η Pexapark είναι μια εταιρεία που μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας:

“Η αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γνωρίζει σημαντική και συνεχή ανάπτυξη, η οποία οφείλεται στην ανταγωνιστικότητα του κόστους της και στην ισχυρή πολιτική υποστήριξη.

“Παρά ταύτα, οι επενδυτές ανανεώσιμης ενέργειας αντιμετωπίζουν ένα σύνθετο σύνολο προκλήσεων – από την αδιαφάνεια της αγοράς έως τη μεταβλητότητα των τιμών και τις ρυθμιστικές πιέσεις. Σε αυτό το δυναμικό τοπίο, η κατοχή τόσο πληροφοριών αγοράς όσο και δυνατοτήτων διαχείρισης ενεργειακών κινδύνων έχει καταστεί απολύτως κρίσιμη. Οι ικανότητες αυτές είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ανταγωνιστική τιμολόγηση της ενέργειας, αλλά και για τη διασφάλιση του κεφαλαίου μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης της έκθεσης σε κινδύνους της αγοράς.”

Exit mobile version