Η PhotonVentures, απόρροια της PhotonDelta, αποκαλύπτει ταμείο ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη βιομηχανία φωτονικής

Η PhotonVentures, εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Αϊντχόβεν, συγκεντρώνει 60 εκατ. ευρώ στο πρώτο της ταμείο για επενδύσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία φωτονικής. Στόχος είναι τα 150 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2024.

Προσδοκώντας να δώσει περαιτέρω ώθηση στην αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή βιομηχανία φωτονικής, η PhotonVentures με έδρα το Αϊντχόβεν αποκάλυψε το πρώτο της ταμείο, συγκεντρώνοντας 60 εκατομμύρια ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή φωτονική, η πανταχού παρούσα PhotonDelta ηγήθηκε της λίστας των LPs μέσω της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου της στη PhotonVentures, μαζί με μια κοινοπραξία ιδιωτών επενδυτών που δεν έχει αποκαλυφθεί. Στόχος της PhotonVentures είναι να συγκεντρώσει 100 έως 150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2024,

Το ταμείο θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις γύρου σειράς Α, προσφέροντας μεγέθη εισιτηρίων μεταξύ 1 εκατ. ευρώ και 2,5 εκατ. ευρώ, και αρχικά σχεδιάζει να επενδύσει σε 15 ευρωπαϊκές εταιρείες βαθιάς τεχνολογίας που διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο ελάχιστο βιώσιμο προϊόν βασισμένο στη φωτονική, συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό οικοσύστημα.

Η PhotonVentures είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων deeptech που προέκυψε από την PhotonDelta, τον οργανισμό φωτονικών τσιπ που εξασφάλισε επένδυση ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης μαζί με έναν αριθμό επενδυτών που δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Το διοικητικό συμβούλιο της PhotonVentures αποτελείται από τον συνιδρυτή και οικονομικό διευθυντή της PhotonDelta Joachim de Sterke, τον πρώην διευθυντή επενδύσεων της OostNL Pieter Klinkert και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ολλανδικής τράπεζας ABN AMRO, Rijkman Groenink.

Σχετικά με την ίδρυση του ταμείου, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της PhotonDelta, René Penning de Vries, δήλωσε

“Ο κλάδος της ολοκληρωμένης φωτονικής αναπτύσσεται γρήγορα, αλλά στερείται επενδυτών με τη γνώση και τη χρηματοδότηση για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του τομέα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία του εξειδικευμένου ταμείου PhotonVentures σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο της φωτονικής, στο οποίο είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε. Με τη μεταβίβαση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της, η PhotonDelta μπόρεσε να αξιοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία για να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια και να δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία του PhotonVentures”.

Exit mobile version