Η πλατφόρμα ηθικής χρηματοδότησης Goparity «σήκωσε» 2 εκατ. ευρώ για τη διεθνή ανάπτυξή της

Η Goparity ιδρύθηκε το 2017 και είναι μια πλατφόρμα fintech με τη διαφορά. Η εταιρεία με έδρα τη Λισαβόνα δημιουργεί μια “πράσινη τράπεζα” – μια πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή έργα κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου που αναζητούν χρηματοδότηση με ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στη βιωσιμότητα.

 

Σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε μεγαλύτερη συνειδητοποίηση στις επενδύσεις. Το ClimateTech, το GreenTech και η καινοτομία με γνώμονα τον αντίκτυπο βρίσκονται πλέον ψηλά στην ατζέντα και καλωσορίζουν μια νέα εποχή θετικών αλλαγών για τον πλανήτη και τους ανθρώπους. Η Goparity συμβάλλει στην προώθηση αυτής της αλλαγής με την πλατφόρμα της και είναι τώρα έτοιμη να υπερφορτώσει τη διεθνή ανάπτυξη με αυτή τη νέα επένδυση.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Η κύρια αποστολή της Goparity είναι να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση στη βιώσιμη χρηματοδότηση. Η πλατφόρμα συνδέει εταιρείες και ιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν σε έργα που αφήνουν θετικό αντίκτυπο. Μέχρι στιγμής, το Goparity έχει συγκεντρώσει πάνω από 30 χιλιάδες χρήστες από περισσότερες από 70 χώρες.

 

Εκτός του ότι συμβάλλει στην ενίσχυση ενός νέου κύματος επενδύσεων αντίκτυπου, η Goparity ενισχύει επίσης μια πιο ποικιλόμορφη επενδυτική προοπτική – η οποία θα είναι πιο ισότιμη μεταξύ των φύλων και φιλική προς τους νέους – και δημιουργεί μια προσέγγιση του αντίκτυπου που καθοδηγείται από την κοινότητα. Για παράδειγμα, στην εκστρατεία crowdfunding, το 69% ήταν ηλικίας 18-40 ετών και από τους 10 κορυφαίους επενδυτές, οι 4 ήταν γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου μεμονωμένου επενδυτή.

 

Η αύξηση αυτή θα βοηθήσει στην προώθηση της αποστολής της εταιρείας fintech και έρχεται μετά από μια συναρπαστική χρονιά. Το 2022, η Goparity ανέφερε ότι διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και ότι επενδύθηκαν περίπου 10,4 εκατ. ευρώ μέσω της πλατφόρμας της. Τα έργα αυτά έχουν ήδη επηρεάσει θετικά σχεδόν 200 χιλιάδες ανθρώπους, έχουν δημιουργήσει 7000 θέσεις εργασίας και έχουν συμβάλει στην αποτροπή των εκπομπών πάνω από 23 χιλιάδες τόνους CO2. Σαφώς, η εταιρεία έχει κάτι στο μυαλό της και είναι συναρπαστικό να το βλέπεις.

 

Αυτός ο γύρος θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης, κυρίως για την επέκταση στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, δηλαδή την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και για την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Exit mobile version