Η QA.tech της Σουηδίας συγκεντρώνει 1 εκατ. δολάρια για ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για την επιτάχυνση των δοκιμών κώδικα

Η QA.tech χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει τον έλεγχο του κώδικα, απελευθερώνοντας τον χρόνο των προγραμματιστών. Το εργαλείο SaaS της σουηδικής startup έχει σχεδιαστεί για να μιμείται έναν ανθρώπινο δοκιμαστή.

Οι προγραμματιστές μπορεί να κερδίσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για τον προγραμματισμό, καθώς η QA.tech χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχου του κώδικα. Το εργαλείο SaaS της σουηδικής startup έχει σχεδιαστεί για να μιμείται έναν πραγματικό δοκιμαστή που αναζητά τυχόν προβλήματα στον κώδικα ιστοσελίδων. Μπορεί να δοκιμάσει χαρακτηριστικά όπως το καλάθι αγορών, τις λειτουργίες αναζήτησης και τα banners των cookies.

“Όλες οι άλλες τάσεις στην ανάπτυξη τείνουν προς την επαναχρησιμοποίηση του κώδικα, οπότε γιατί θα πρέπει να γράφετε δοκιμές από το μηδέν; Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και πόρους, ενώ συχνά προκύπτουν λάθη λόγω του ανθρώπινου παράγοντα. Με την αυτοματοποίηση των δοκιμών QA, απελευθερώνουμε χρόνο που επιτρέπει στον προγραμματιστή να επικεντρωθεί στη συγγραφή κώδικα και όχι στη δοκιμή του”, λέει ο Daniel Mauno Pettersson, CEO και συνιδρυτής της QA.tech. “Ο κώδικας που γράφεται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνει έναν προγραμματιστή σημαντικά πιο παραγωγικό, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει περισσότερο κώδικα προς δοκιμή. Σε αυτό το σημείο έρχεται να βοηθήσει το εργαλείο μας, βοηθώντας τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πιο αξιόπιστες εφαρμογές χωρίς σφάλματα”.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη του εργαλείου και τη διεύρυνση της ομάδας προγραμματιστών, η startup συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed υπό την ηγεσία της byFounders και περιλαμβάνει επενδυτές αγγέλους τους Mikael Johnsson (συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Oxx), Vigor Sörman (ιδρυτής της Splay), Petter Nyman (πρώην CTO της Sambla) και Vilhelm von Ehrenheim, (ειδικός σε θέματα AI στην EQT Motherbrain).

“Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή την ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι με το πρόβλημα που λύνουν. Εκατομμύρια ώρες κουραστικής εργασίας μπορούν να εξοικονομηθούν, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα όλου του λογισμικού με το οποίο αλληλεπιδρούμε”, λέει ο Magnus Hambleton, επενδυτής της byFounders.

Exit mobile version