Η Quantica συγκεντρώνει 14 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 3D εκτύπωσης

Η προσθετική κατασκευή είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογική κατηγορία. Είναι ένας τομέας που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το μέλλον του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνίες, προσφέροντας πιο βιώσιμους και αποτελεσματικούς τρόπους κατασκευής, ανακύκλωσης και πολλά άλλα.

 

Η Quantica, που ιδρύθηκε στο Βερολίνο, ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εμβληματικής της προηγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης πολλαπλών υλικών NovoJet™. Η νεοσύστατη επιχείρηση μόλις έκλεισε 14 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο Σειράς Α. Στον επενδυτικό γύρο πρωτοστάτησε ένα οικογενειακό γραφείο με δεσμούς με την οδοντιατρική βιομηχανία και συμμετείχαν οι υφιστάμενες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων byFounders και Scale Capital, καθώς και βασικοί εργαζόμενοι και η διοίκηση.

 

Claus Moseholm, Διευθύνων Σύμβουλος της Quantica: “Η ομάδα μας έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας εδώ και αρκετά χρόνια και αυτή η χρηματοδότηση αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας για να αλλάξουμε τον τρόπο κατασκευής των πραγμάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πάμε την τεχνολογία μας στο επόμενο επίπεδο και θα δώσουμε τη δυνατότητα στους σχεδιαστές, τους προγραμματιστές και τους κατασκευαστές να δημιουργούν καλύτερα, ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Με αυτή την επένδυση, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προωθούμε την καινοτομία και την ανάπτυξη”.

 

Η καινοτόμος τεχνολογία της Quantica βασίζεται σε μια τεχνολογία κεφαλής εκτύπωσης πολλαπλών υλικών με εξαιρετικά υψηλό ιξώδες που ονομάζεται NovoJet. Η τεχνολογία ανοίγει έναν νέο χώρο εφαρμογών και είναι σε θέση να συνδυάζει πολλαπλά υλικά υψηλής απόδοσης σε ένα μόνο αντικείμενο για μια πιο πλούσια εμφάνιση ή λειτουργία. Επίσης, καταργεί την ανάγκη για εκτεταμένη μεταγενέστερη επεξεργασία, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία λειτουργικών εξαρτημάτων και προϊόντων υψηλής απόδοσης.

 

Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει τον πρώτο της τρισδιάστατο εκτυπωτή μέχρι το τέλος του 2023. Το πρώτο προϊόν θα πωλείται ως μια ανοικτή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών, ώστε οι πελάτες να μπορούν να αναπτύσσουν τα δικά τους βιομηχανικής ποιότητας ρευστά και εφαρμογές πολλαπλών υλικών. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων και βιομηχανικών ομάδων Ε&Α – η οδοντιατρική βιομηχανία, για παράδειγμα, δείχνει ενδιαφέρον.

 

Αυτή η τελευταία επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για τη βιομηχανοποίηση και την κατασκευή των πρώτων προϊόντων, καθώς και για την ενίσχυση των προσπαθειών μάρκετινγκ κατά την προώθηση των προϊόντων στην αγορά. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει επίσης περαιτέρω επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο, φέρνοντας κορυφαία ταλέντα τόσο στις τεχνικές λειτουργίες όσο και στις λειτουργίες της αγοράς.

Exit mobile version