Η QuantumDiamonds συγκεντρώνει χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ για την τεχνολογία κβαντικής ανίχνευσης

Τα QuantumDiamonds ανοίγουν έναν προηγουμένως ανεκμετάλλευτο τομέα της τεχνολογίας ανίχνευσης, επιτρέποντας εξαιρετικά ευαίσθητες μετρήσεις σε ατομικό και μοριακό επίπεδο.

Σήμερα, η εταιρεία κβαντικής ανίχνευσης QuantumDiamonds ανακοίνωσε την άντληση 7 εκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδότηση Seed με επικεφαλής την IQ Capital και την Earlybird.

Η QuantumDiamonds αναπτύσσει κβαντικούς αισθητήρες μεγέθους ατόμου που επιτρέπουν τη μη καταστροφική απεικόνιση μαγνητικών πεδίων σε νανοκλίμακα, με εφαρμογές σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ημιαγωγών και της ιατρικής διάγνωσης.

Παράγει τη βασική της τεχνολογία με ατέλειες σε συνθετικά διαμάντια, γνωστά ως κέντρα κενών αζώτου (NV). Αυτές οι ατέλειες στη συνέχεια χειραγωγούνται για την ανίχνευση και τη μέτρηση φυσικών μεγεθών με ακρίβεια. Αυτό ανοίγει έναν προηγουμένως ανεκμετάλλευτο τομέα της τεχνολογίας ανίχνευσης και επιτρέπει εξαιρετικά ευαίσθητες μετρήσεις σε ατομικό και μοριακό επίπεδο.

Η QuantumDiamonds διαθέτει ήδη ένα λειτουργικό πρωτότυπο και θα χρησιμοποιήσει την επένδυση για να προσλάβει περισσότερους κβαντικούς μηχανικούς καθώς προχωρά προς την κατασκευή του πρώτου εμπορικού προϊόντος της.

Η εταιρεία πραγματοποιεί επί του παρόντος δοκιμές με τέσσερις από τους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ημιαγωγών στον κόσμο. Η τεχνολογία τους έχει πρόσθετες εφαρμογές στις βιομηχανίες ιατρικής διάγνωσης και ανάπτυξης μπαταριών.

Οι εταιρείες IQ Capital, Earlybird, Onsight Ventures, First Momentum, Creator Fund, UnternehmerTUM και διάφοροι άγγελοι επενδυτές από τη βιομηχανία ημιαγωγών έχουν επενδύσει μαζί 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC) και το κρατίδιο της Βαυαρίας παρέχουν 4 εκατ. ευρώ σε επιχορήγηση.

Σύμφωνα με τον Kevin Berghoff, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της QuantumDiamonds:

“Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της επανάστασης στην τεχνολογία ανίχνευσης μέσω του έργου μας στην QuantumDiamonds, προωθώντας τόσο την κατασκευή ημιαγωγών όσο και τις ανακαλύψεις σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως η βιολογία και η χημεία, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς την κυκλοφορία του πρώτου μας εμπορικού προϊόντος, υποστηριζόμενοι από την επέκταση της ομάδας κβαντικής μηχανικής μας.

Απώτερος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα κβαντικής ανίχνευσης που θα ξεπερνά τα όρια και θα καταλύει μετασχηματιστικές εξελίξεις σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους”.

Ο Mason Sinclair, διευθυντής της IQ Capital, δήλωσε: “Η εταιρεία έχει την ικανότητα να αναπτύσσει και να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της:

“Με τις πρωτοποριακές της εξελίξεις στους κβαντικούς αισθητήρες, η QuantumDiamonds επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας στη βιομηχανία ημιαγωγών. Η πρωτοποριακή τεχνολογία τους έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στις διαδικασίες κατασκευής ημιαγωγών.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να υποστηρίξουμε την QuantumDiamonds στην επίτευξη ευρείας υιοθέτησης και επιτυχίας σε αυτόν τον μετασχηματιστικό τομέα”.

Ο Philipp Semmer, εταίρος της Earlybird-X, μοιράστηκε τα εξής:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επένδυσή μας στην QuantumDiamonds, μια καινοτόμο νεοφυή επιχείρηση που είναι έτοιμη να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη. Σε συνεργασία με εξαιρετικούς επενδυτές από όλη την Ευρώπη, δημιουργούμε ένα ενιαίο μέτωπο για να ενισχύσουμε την εταιρεία, επιτρέποντάς της να ανταγωνιστεί τους ομολόγους της στις ΗΠΑ και την Ασία σε ισότιμους όρους ανταγωνισμού.

Είμαστε σταθεροί στην πεποίθησή μας ότι αυτή η συνεργατική προσέγγιση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καινοτομίας της Ευρώπης και τη διατήρηση της τεχνολογικής υπεροχής της”.

Exit mobile version