Η QV Bioelectronics συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την επαναστατική θεραπεία του όγκου στον εγκέφαλο

Ο καρκίνος είναι, δυστυχώς, μια πολύ γνωστή ασθένεια. Ενώ το κυνήγι για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας συνεχίζεται, υπάρχουν διάφορα επιστημονικά επιτεύγματα και εξελίξεις, σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που βελτιώνουν τις θεραπείες και τα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

 

Η QV Bioelectronics είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση που έχει αναπτύξει μια χειρουργικά εμφυτευμένη συσκευή θεραπείας με ηλεκτρικό πεδίο (EFT), η οποία στοχεύει στη βελτίωση της θεραπείας των όγκων του εγκεφάλου. Το εμφύτευμα, που ονομάζεται GRACE, βρίσκεται επί του παρόντος σε προκλινική ανάπτυξη. Αξιοποιεί τεχνολογία που στοχεύει τα διαιρούμενα καρκινικά κύτταρα εντός του εγκεφάλου, χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Τώρα, η νεοσύστατη επιχείρηση έχει εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση και σχεδιάζει να επεκταθεί.

 

Η χρηματοδότηση

 

Η QV Bioelectronics, που ιδρύθηκε το 2018, πρωτοπορεί στη χρήση εμφυτεύσιμων βιοηλεκτρονικών στη θεραπεία του καρκίνου με το προϊόν της, GRACE. Η συσκευή έχει ως στόχο να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς με όγκους στον εγκέφαλο. Η πρώτη κλινική ένδειξη για το GRACE θα είναι ο πιο επιθετικός και θανατηφόρος πρωτοπαθής όγκος του εγκεφάλου, το γλοιοβλάστωμα (GBM), ο οποίος έχει μερικές από τις χειρότερες εκβάσεις από οποιονδήποτε καρκίνο.

 

Με έδρα το Μάντσεστερ, η νεοσύστατη επιχείρηση διευθύνεται από τον Δρ Chrisopther Bullock και τον Δρ Richard Fu. Με βάση τη συνδυασμένη εμπειρία τους στην έρευνα για τον καρκίνο και τη βιοϊατρική, η τεχνολογία που στηρίζει την εταιρεία συνδυάζει τη χρήση του νεοεμφανιζόμενου τομέα των προηγμένων υλικών, της ογκολογίας ακριβείας και της χειρουργικής καινοτομίας. Το GRACE πρόκειται να εμφυτευθεί σε ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των ασθενών και η οικονομική αποδοτικότητα.

 

Με τη νέα του χρηματοδότηση, η νεοφυής επιχείρηση θα επεκτείνει τις προκλινικές μελέτες για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμφυτεύματος, παράλληλα με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της συσκευής πριν από την είσοδο στην κλινική φάση ανάπτυξης.

 

Exit mobile version