Η RED horticulture εξασφαλίζει 17 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Α για δυναμικό φωτισμό θερμοκηπίων

Οι καλλιεργητές που χρησιμοποιούν τη στρατηγική φωτισμού της RED Horticulture επιτυγχάνουν υψηλότερες αποδόσεις και καλύτερη ποιότητα των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους.

Σήμερα η εταιρεία δυναμικού φωτισμού RED Horticulture έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Α ύψους 17 εκατομμυρίων.

Με έδρα τις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια λύση δυναμικού φωτισμού για επιχειρήσεις θερμοκηπίων υψηλής τεχνολογίας.

Η λύση της RED Horticulture βασίζεται σε δυναμικού φάσματος φώτα LED που ενεργοποιούν με ακρίβεια τους φωτοϋποδοχείς των φυτών στα θερμοκήπια και ελέγχονται μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας MyRED, η οποία λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Παρέχοντας το σωστό φως τη σωστή στιγμή, οι καλλιεργητές που χρησιμοποιούν τη στρατηγική φωτισμού της RED Horticulture επιτυγχάνουν υψηλότερες αποδόσεις και καλύτερη ποιότητα των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους.

Σε μελέτες περιπτώσεων, οι καλλιεργητές φράουλας αύξησαν τις αποδόσεις κατά 35% και μείωσαν το χρόνο από τη σπορά έως τη συγκομιδή της καλλιέργειάς τους κατά 20%.

Ταυτόχρονα, νέοι φυτωριούχοι έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και κατά 60 τοις εκατό και έχουν επιτύχει καλύτερη μορφολογία των καλλιεργειών χρησιμοποιώντας τη στρατηγική φωτισμού της RED Horticulture.

Ο Louis GOLAZ, Διευθύνων Σύμβουλος, δηλώνει: “Η εταιρεία έχει την ικανότητα να παράγει και να διαχειρίζεται τα προϊόντα της:

“Από την ίδρυσή της, η RED Horticulture έχει γνωρίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά.

Πιστεύουμε σταθερά στα μοναδικά πλεονεκτήματα της δυναμικής μας λύσης φωτισμού, που χαρακτηρίζεται από τη φιλικότητα προς το χρήστη, την απαράμιλλη ευελιξία και την απαράμιλλη επεκτασιμότητα, η οποία μας ξεχωρίζει συνεχώς στον κλάδο.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης με την ECBF, τη Demeter και την Unigrains μαρτυρά τη συνεχή επιτυχία της σκληρής μας δουλειάς και της ακλόνητης πίστης στο προϊόν μας.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Κυκλικής Βιοοικονομίας (ECBF) με την Demeter IM και την Unigrains ηγήθηκαν της χρηματοδότησης.

Ο Stéphane Roussel, εταίρος του ECBF, σχολιάζει: “Η χρηματοδότηση της Unigreisins από το ECBF είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για την ανάπτυξη της εταιρείας:

“Η γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος (η οποία περιλαμβάνει τα θερμοκήπια), είναι έτοιμη να αναπτυχθεί γρήγορα, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει: παραγωγή υγιεινών και θρεπτικών καλλιεργειών κοντά στον τόπο κατανάλωσής τους, με ταυτόχρονη χρήση λιγότερου εδάφους και νερού και με μειωμένη χρήση χημικών ουσιών.

Εντυπωσιαστήκαμε από την τόλμη και το όραμα της ιδρυτικής ομάδας της RED να προσφέρει μια λύση που βελτιστοποιεί το φως όπως κάθε άλλη εισροή στο θερμοκήπιο. Αξιοποιώντας την ισχυρή γεωπονική τεχνογνωσία της, η RED επιτρέπει στους καλλιεργητές τόσο να αυτοματοποιήσουν περαιτέρω τις εργασίες τους όσο και να βελτιστοποιήσουν αυτό που έχει σημασία για αυτούς (είτε πρόκειται για απόδοση, ενέργεια, ποιότητα προϊόντων)”.

Η Demeter IM και η Unigrains, ένας εξειδικευμένος επενδυτής στον αγροδιατροφικό τομέα, συμμετείχαν επίσης στην άντληση κεφαλαίων.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη στρατηγικών φωτισμού υψηλής απόδοσης με πελάτες και συνεργάτες καινοτομίας και για την υποστήριξη της εσωτερικής έρευνας στο PARC, Κέντρο Φωτοβιολογίας και Αγρονομικής Έρευνας, το κέντρο γεωπονίας της RED στη Νάντη της Γαλλίας.

Exit mobile version