Η Reel συγκέντρωσε 2,3 εκατομμύρια ευρώ για να τροφοδοτήσει μια Ευρώπη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα φιλόδοξο ταξίδι – με τελικό προορισμό το Net Zero. Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές και τις υποσχέσεις, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φτάσουμε εκεί και ο χρόνος τελειώνει. Το να φτάσουμε στο Καθαρό Μηδέν δεν είναι απλώς μια φιλοδοξία, αλλά μάλλον, είναι απαραίτητο για την κοινωνία και τον πλανήτη μας. Στον αγώνα για να φτάσουμε εκεί, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι καινοτόμοι τεχνολογίας ανοίγουν το δρόμο και δίνουν ζωτικές λύσεις σε εταιρείες και κυβερνήσεις.

 

Η startup Reel με έδρα την Κοπεγχάγη είναι μια τέτοια startup. Η ομάδα τεχνολογίας του κλίματος σκοπεύει να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή μεταμορφώνοντας τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας, προσφέροντας έναν τρόπο στις εταιρείες να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια με εμπορικά ελκυστικούς όρους. Επιπλέον, η Reel συνδέει τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας των εταιρειών απευθείας με την κατασκευή νέων ηλιακών και αιολικών πάρκων – έτσι η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποστηρίζεται περαιτέρω. Η startup μόλις συγκέντρωσε 2,3 εκατομμύρια ευρώ σε pre-seed χρηματοδότηση.

 

Ο γύρος ηγήθηκε από την UVC Partners, ένα ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου που επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις B2B σε πρώιμο στάδιο, με συμμετοχή από την The Footprint Firm, μια επενδυτική εταιρεία αφοσιωμένη στη βιωσιμότητα, το North-East Family Office, ένα παγκόσμιο ιδιωτικό γραφείο για πολλές οικογένειες και μια ομάδα ειδικών στον τομέα της ενέργειας και έμπειρων ιδρυτών, όπως ο πρόεδρος της InCommodities, Bo Wase, ο συνιδρυτής της Netlify, Christian Bach, και ο συνιδρυτής της inspired, Jürgen Mayerhofer.

 

Η ανάγκη για τις εταιρείες να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Και η επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε προς τις ανανεώσιμες, βιώσιμες πηγές έχει γίνει ακόμη πιο εμφανής στο τρέχον πλαίσιο των ρεκόρ υψηλών και ασταθών τιμών.

 

Ιδρύθηκε το 2020, η Reel έχει αναπτύξει μια λύση που βασίζεται σε έναν αναδυόμενο τύπο συμβολαίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που ονομάζεται Συμφωνία Αγοράς Ενέργειας (PPA). Οι συμβάσεις υπογράφονται μεταξύ κατασκευαστών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εταιρειών που αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια για μακροπρόθεσμη περίοδο σε σταθερή τιμή. Οι προγραμματιστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χρησιμοποιούν PPA για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων ηλιακών και αιολικών πάρκων και οι εταιρείες πιστώνονται για την προσθήκη νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διασφαλίζοντας παράλληλα ελκυστικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας. Μέχρι πρόσφατα, οι PPA ήταν αποκλειστικά διαθέσιμες για τις μεγαλύτερες εταιρείες του 1% λόγω ορισμένων περιορισμών που σχετίζονται με το μέγεθος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, την πιστοληπτική ικανότητα και τη νομική εμπειρογνωμοσύνη.

 

Αλλά η Reel καθιστά τις PPA διαθέσιμες σε όλες τις εταιρείες σε ένα μνημειώδες βήμα προς τα εμπρός που θα επιτρέψει σε περισσότερες εταιρείες να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση. Η startup  απλοποιεί τη νομική πολυπλοκότητα και βελτιστοποιεί τις παραμέτρους που απαιτούνται για την υπογραφή συμβάσεων. Η λύση βασίζεται σε μεγάλο όγκο δεδομένων για παράγοντες όπως η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και η πιστοληπτική ικανότητα. Επιπλέον, το Reel παρέχει αυτοματοποιημένη αναφορά CO₂ από το κουτί.

 

Ξεκινώντας ως πιστοποιημένος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία το φθινόπωρο του 2022, η εταιρεία σκοπεύει να είναι ο πιο δημοφιλής πάροχος πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση υπηρεσιών με την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας, την υποβολή εκθέσεων για τη λογιστική του CO₂ και τις συμβουλές για την κλιματική επικοινωνία .

 

Exit mobile version