Η Rever συγκέντρωσε 7,5 εκατ. ευρώ για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας επιστροφών για τα ηλεκτρονικά καταστήματα

Η αγορά ηλεκτρονικών επιστροφών διαθέτει σημαντικά μεγέθη. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα προϊόντα που επιστράφηκαν από τους online αγοραστές το 2022 ανήλθαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 194 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η νεοφυής επιχείρηση διαχείρισης ηλεκτρονικών επιστροφών με έδρα τη Βαρκελώνη, Rever, συγκέντρωσε χρηματοδοτικό γύρο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση δόθηκε από διάφορους επενδυτές, μεταξύ των οποίων το ισπανικό VC Mundi Ventures και η Y Combinator.

 

Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετέχει επίσης το Scouting Fund της Sequoia, ένα μοναδικό όχημα που διαχειρίζεται η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley. Το Scouting Fund δραστηριοποιείται στην Ευρώπη για πάνω από δύο χρόνια, παρέχοντας 100.000 δολάρια σε κάθε scout για επενδύσεις σε πολύ πρώιμα στάδια νεοφυών επιχειρήσεων. Αν και η ταυτότητα του scout που συμμετέχει στον γύρο χρηματοδότησης της Rever παραμένει αδιευκρίνιστη, περιγράφουν την ισπανική startup ως στόχο να “δημιουργήσει μια κατηγορία από το μηδέν”. Η Rever, η οποία λειτουργεί με έδρα τη Βαρκελώνη και είναι νομίμως εγγεγραμμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες (Delaware), στοχεύει στη βελτίωση των διαδικασιών μετά την πώληση των ηλεκτρονικών αγορών.

 

Η startup ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 120 πελάτες σε περισσότερες από 40 χώρες, αν και δεν υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία ή λογαριασμοί. Ωστόσο, η εταιρεία προβλέπει με αυτοπεποίθηση πενταπλασιασμό των εσόδων της για το οικονομικό έτος 2023. Τα έσοδα αυτά θα προέρχονται κυρίως από τις παραγγελίες που θα διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας επιστροφών της, με αναμενόμενο συνολικό όγκο συναλλαγών που θα φτάσει σε “διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων”. Η Rever θα επικεντρωθεί κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, ο Marius Montmany, διετέλεσε προηγουμένως διευθυντής της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας της Glovo.

 

Ο πρωταρχικός στόχος της πλατφόρμας της Rever είναι να βελτιώσει την πολύπλοκη διαδικασία επιστροφών για τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Δεδομένου του σημαντικού κόστους που συνεπάγεται, ορισμένες εταιρείες μόδας, συμπεριλαμβανομένης της Inditex, έχουν αρχίσει να χρεώνουν τους πελάτες για τις επιστροφές. Νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Rever στοχεύουν στην ενσωμάτωση με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, παρέχοντας αρχικά εναλλακτικές λύσεις για την πλήρη οικονομική επιστροφή χρημάτων. Προσφέρουν επίσης άμεση πληρωμή στους πελάτες, εξαλείφοντας την τυπική περίοδο αναμονής των δύο εβδομάδων που συνηθίζεται στον κλάδο. Σε αντάλλαγμα για την υπηρεσία αυτή, η Rever χρεώνει προμήθεια.

 

Εκτός από τη διευκόλυνση εναλλακτικών επιλογών επιστροφής, η τεχνολογία της Rever περιλαμβάνει διάφορα χαρακτηριστικά, όπως δημιουργία παραγγελιών εφοδιαστικής (ενσωμάτωση με διάφορες εταιρείες δεμάτων), τελωνειακή διαχείριση, ανάλυση δεδομένων και ανάλυση τάσεων αγοράς. Η εταιρεία επιχειρεί τώρα να προτείνει πιο σχετικά προϊόντα στους αγοραστές.

 

Η Rever ιδρύθηκε το 2021 και αρχικά συγκέντρωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ σε προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, προτού παρουσιάσει το κορυφαίο προϊόν της. Αξιοσημείωτοι εταίροι που συμμετείχαν στον προηγούμενο γύρο ήταν η Global Founders, ένα γερμανικό ταμείο που έχει επενδύσει σε επιτυχημένες εταιρείες όπως η Revolut και η Zalando, καθώς και ο Oscar Pierre, συνιδρυτής της Glovo. Μετά την ένταξή της στον επιταχυντή Y Combinator στα μέσα του 2022, η Rever ολοκλήρωσε τώρα έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας 7,5 εκατ. ευρώ.

Exit mobile version