Η Seatfrog συγκεντρώνει 6,7 εκατ. ευρώ για να καταστήσει την έκδοση σιδηροδρομικών εισιτηρίων πιο φιλική προς τους επιβάτες

Τα σιδηροδρομικά ταξίδια αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα για εκατομμύρια Ευρωπαίους. Είτε πρόκειται για ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, τα τρένα αποτελούν την επιλογή μετακίνησης για γενιές και γενιές. Επίσης, τώρα προωθούνται ενεργά ως ένας πιο βιώσιμος τρόπος μετακίνησης (σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, για παράδειγμα). Ωστόσο, όσον αφορά την έκδοση εισιτηρίων, ο τομέας έχει παραμείνει αρκετά στάσιμος.

 

Η Seatfrog, μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, στοχεύει να το αλλάξει αυτό. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια, να παίρνουν αναβαθμίσεις, να εξοικονομούν χρήματα και να αλλάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Η ομάδα μόλις εξασφάλισε 6,7 εκατομμύρια ευρώ για να επεκταθεί.

 

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seatfrog, Iain Griffin τονίζει: “Αποστολή μας είναι να γίνουμε η πλατφόρμα επιλογής για τον σιδηρόδρομο, βοηθώντας τους ανθρώπους να ερωτευτούν ξανά το τρένο και δίνοντας τη δυνατότητα στους φορείς εκμετάλλευσης να διαχειρίζονται πιο κερδοφόρα δίκτυα γεμάτα πιο ευτυχισμένους, λιγότερο αγχωμένους επιβάτες – αυτό έχει καθυστερήσει πολύ”.

 

Η χρηματοδότηση υποστηρίχθηκε από την Pembroke, την Praetura και την Octopus Ventures, ενώ συμβούλους παρείχε η ομάδα Private Growth Capital της finnCap.

 

O Iain Griffin συνεχίζει: “Η σημερινή επένδυση σηματοδοτεί το τελευταίο ορόσημο στο ταξίδι μας, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τελικός μας προορισμός. Με το λανσάρισμα της λειτουργίας Train Swap σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την επέκτασή μας σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, απελευθερώνουμε μια νέα πλατφόρμα που βοηθά τους επιβάτες να αποκτήσουν μια απαράμιλλη εμπειρία και τους φορείς εκμετάλλευσης να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά δίκτυα, πολύ πέρα από τις δυνατότητες της παλαιάς τεχνολογίας”.

 

Η Seatfrog, που ξεκίνησε το 2018, έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του να προλαβαίνεις ένα τρένο. Αναφέρεται ότι πάνω από 570 εκατομμύρια θέσεις πρώτης θέσης ταξιδεύουν κενές κάθε χρόνο. Με τη Seatfrog, αυτές οι θέσεις μπορούν να γεμίσουν, με τρόπο που εξοικονομεί χρήματα για τους επιβάτες, αυξάνει τα κέρδη για τους παρόχους και εξασφαλίζει ότι τα άδεια τρένα αποτελούν παρελθόν – καθιστώντας τα μια πιο βιώσιμη επιλογή ταξιδιού.

 

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι έχει εξοικονομήσει στους πελάτες της περισσότερα από 43 εκατομμύρια λίρες σε 3.400+ προορισμούς. Ισχυρίζεται επίσης ότι αυξάνει τα έσοδα για τις επιχειρήσεις κατά πάνω από 300%.

 

Μέχρι σήμερα, η Seatfrog έχει εξασφαλίσει αποκλειστικές συνεργασίες με δεκαέξι μεγάλους σιδηροδρομικούς φορείς που καλύπτουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, με την ιταλική Trenitalia να είναι η τελευταία που εμπιστεύεται τη Seatfrog για να προσφέρει ένα καλύτερο ταξίδι για τα 500 εκατομμύρια επιβάτες της.

 

Το 2022, η εταιρεία ανέφερε αύξηση εσόδων άνω του 800%. Αυτή η νέα επένδυση θα βοηθήσει την εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Θα τροφοδοτήσει μια νέα προσπάθεια προσλήψεων και θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του επόμενου κύματος της πλατφόρμας.

Exit mobile version