Η Seatti συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια ευρώ για να βελτιστοποιήσει τις προσεγγίσεις στην υβριδική εργασία

Τα μοντέλα απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας έχουν γίνει γρήγορα το νέο πρότυπο εργασίας. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το υβριδικό μοντέλο προσφέρει τα καλύτερα και των δύο κόσμων και ενισχύει την παραγωγικότητα για τις εταιρείες και τα επίπεδα ευτυχίας για τους εργαζόμενους. Ωστόσο, ενώ η υβριδική εργασία έχει κατακλύσει τον κόσμο και οι περισσότερες εταιρείες την υιοθετούν τώρα σε κάποιο βαθμό, είναι ακόμα πολύ στα σπάργανα. Το μοντέλο έχει ακόμα κάποιες προκλήσεις να επιλύσει και υπάρχει ακόμα κάποιος πειραματισμός σχετικά με τον καλύτερο τρόπο πλοήγησης σε αυτήν την προσέγγιση εργασίας.

 

Η Seatti με έδρα το Μόναχο έχει αναπτύξει μια λύση που στοχεύει να κάνει την υβριδική εργασία πιο απλή, πιο ευέλικτη και βελτιστοποιημένη. Η startup μόλις έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο Seed με επικεφαλής την Acton Capital και την Partech. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι επενδυτές Peak και HPI Seed Fund του Seattle.

 

Η αποστολή της Seatti, που ιδρύθηκε το 2021, είναι να μεγιστοποιήσει τα οφέλη και να ελαχιστοποιήσει την πολυπλοκότητα της υβριδικής εργασίας τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους υπαλλήλους τους. Η λύση SaaS επιτρέπει στους υπαλλήλους να κάνουν κράτηση για κοινόχρηστα γραφεία, αίθουσες συσκέψεων και χώρους στάθμευσης στα εταιρικά γραφεία, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν και μοιράζονται τις υβριδικές τοποθεσίες εργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες είναι βέβαιο ότι θα βρουν τον ιδανικό χώρο εργασίας με βάση τις εργασίες τους για την ημέρα και την τοποθεσία των αγαπημένων τους συναδέλφων.

 

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αναλύουν και να ενσωματώνουν τα δεδομένα κρατήσεων με τρόπο πλήρως συμβατό με τον GDPR για να βελτιώσουν τους χώρους γραφείων τους, τις πολιτικές υβριδικής εργασίας και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Η Seatti εστιάζει στη βαθιά ενοποίηση με το οικοσύστημα της Microsoft σε όλο το λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένων των MS-Teams, Azure Active Directory, Outlook και Exchange.

 

Ο Christopher Bieri, συνιδρυτής της Seatti, εξήγησε: «Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έχουν εφαρμόσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας με πρωτοφανή ταχύτητα που επιβάλλεται από την πανδημία. Μια τόσο σημαντική αλλαγή στον τρόπο εργασίας μας θα χρειαζόταν χρόνια, αν όχι δεκαετίες, σε έναν κόσμο χωρίς Covid. Λόγω αυτής της απότομης αλλαγής παραδείγματος, οι εταιρείες πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν γρήγορα τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από την υβριδική εργασία. Η έρευνά μας δείχνει ότι 160 δισεκατομμύρια ευρώ σπαταλούνται σε υποχρησιμοποιούμενους χώρους γραφείων ετησίως, οι προσωπικές συναντήσεις μεταξύ συναδέλφων έχουν μειωθεί πάνω από 30% και το 68% των οργανισμών δεν συμμορφώνονται ακόμη πλήρως με τις κανονιστικές και εσωτερικές απαιτήσεις πολιτικής».

 

Όπως τονίστηκε από την ομάδα της Seatti, οι περισσότεροι εργαζόμενοι προτιμούν μια υβριδική συμφωνία εργασίας και αναφέρεται ότι τα 9/10 των εταιρειών θα επιδιώξουν υβριδική εργασία μακροπρόθεσμα. Όμως, δεν έρχεται χωρίς εγγενείς προκλήσεις. Ως αποτέλεσμα, η αγορά για την παροχή αποτελεσματικών λύσεων αξίζει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ – στην οποία η Seatti είναι προετοιμασμένη και έτοιμη να εισέλθει. Η νεαρή startup στοχεύει να λύσει τις προκλήσεις διευκολύνοντας περισσότερες προσωπικές συναντήσεις μεταξύ συναδέλφων, διασφαλίζοντας παράλληλα αποτελεσματικότερη χρήση του χώρου γραφείου καθώς και πλήρη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Είναι ένα σύστημα που αντιμετωπίζει τις τρεις βασικές προκλήσεις.

 

Η ομάδα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να υπερτριπλασιαστεί σε μέγεθος, να επεκτείνει τις βασικές λειτουργίες του υβριδικού εργαλείου διαχείρισης εργασίας της και να αντιμετωπίσει την υψηλή ζήτηση από εταιρικούς πελάτες. Ως αποτέλεσμα, η Seatti αναμένει να τριπλασιάσει τα έσοδά της τόσο το 2022 όσο και το 2023.

 

Exit mobile version