Η Skeleton Technologies συγκεντρώνει 108 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τη Siemens και τη Marubeni

Η εσθονική εταιρεία Skeleton Technologies εξασφαλίζει επένδυση ύψους 108 εκατ. ευρώ από τη Siemens και τη Marubeni για την τεχνολογία SuperBattery και την αυτοματοποίηση εργοστασίων. Η εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ταχείας αποθήκευσης ενέργειας Skeleton Technologies, που ιδρύθηκε από την Εσθονία, συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 108 εκατ. ευρώ, με επενδύσεις από τη Siemens Financial Services (SFS) και τη Marubeni Corporation, καθώς και άλλους επενδυτές.

Η Marubeni Corporation είναι ένας όμιλος επιχειρήσεων, στον οποίο συμμετέχει η Berkshire Hathaway του Warren Buffet ως σημαντικός μέτοχος. Διανέμει τα προϊόντα της Skeleton στην Ασία, συμβάλλοντας στην απόκτηση πελατών για τη SuperBattery της Skeleton στην περιοχή.

Τα νέα κεφάλαια θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την κατασκευή της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής ισχύος της Skeleton – της SuperBattery και μέσω συνεργασιών θα αυτοματοποιήσουν και θα ψηφιοποιήσουν το επερχόμενο εργοστάσιο της Skeleton στο Markranstädt της Γερμανίας.

Η εταιρεία κλιματοτεχνολογίας, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα χρηματοδότηση άνω των 300 εκατ. ευρώ, αναπτύσσει και παράγει επίσης τη δική της πατενταρισμένη πρώτη ύλη, το καμπυλωτό γραφένιο, σε εγκαταστάσεις στη Γερμανία. Το υλικό αυτό επιτρέπει στα προϊόντα να επιτυγχάνουν υψηλά επίπεδα επιδόσεων χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε τοξικά μέταλλα.

“Η εξασφάλιση μιας επένδυσης από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη Skeleton. Εκτός από την επένδυση της SFS, η Siemens είναι επίσης βασικός εταίρος, προμηθευτής και πελάτης. Η τεχνογνωσία τους στην εκβιομηχάνιση και τις εμπορικές συνεργασίες θα προωθήσει την ανάπτυξή μας και θα εδραιώσει τον ρόλο μας στην ηγετική θέση στην ενεργειακή μετάβαση”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Skeleton Technologies, Taavi Madiberk.

“Η Siemens έχει μακροχρόνια σχέση με τη Skeleton, υπογράφοντας πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας για την ψηφιοποίηση της παραγωγής υπερπυκνωτών με το σύστημα διαχείρισης των παραγωγικών λειτουργιών μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία επενδύοντας στην επέκτασή τους και στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών μπαταριών. Στόχος μας είναι η υποστήριξη καινοτόμων τεχνολογιών για ένα βιώσιμο μέλλον και η Skeleton ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτό το όραμα, έχοντας αναπτύξει τεχνολογίες αιχμής υψηλής ισχύος και ταχείας φόρτισης”, λέει ο Steffen Grosse, Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Equity της SFS.

Exit mobile version