Η Sky και η Founders Factory συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο Planet Fund αξίας άνω των 116 εκατομμυρίων ευρώ

Ένα νέο ταμείο – το Planet Fund – ξεκίνησε για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων σε πρώιμο στάδιο. Με την υποστήριξη των Founders Factory και Sky Ocean Ventures, το ταμείο συγκεντρώνει περίπου 116 εκατομμύρια ευρώ για να τροφοδοτήσει την επόμενη γενιά βιώσιμης τεχνολογίας.

 

Ελπίζοντας να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης που υπάρχει για τις νεοφυείς επιχειρήσεις για το κλίμα, το Planet Fund προσφέρει στους επιχειρηματίες την ισχυρή προσέγγιση της Founders Factory για την οικοδόμηση εταιρειών με υψηλό κεφάλαιο, υποστήριξη εκτέλεσης και ένα απαράμιλλο δίκτυο.

 

Το ταμείο προορίζεται για εκείνες τις καινοτομίες και τις ανατρεπτικές ιδέες που επικεντρώνονται σε θέματα βιωσιμότητας, όπως η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, η διατήρηση των πόρων, η ανθεκτικότητα στο κλίμα και η κυκλική οικονομία. Το ταμείο θα προσφέρει όχι μόνο χρήματα σε αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και πρακτική υποστήριξη.

 

Η Sky θα υποστηρίξει το Planet Fund βασιζόμενη σε επιτυχημένες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης καθαρής μηδενικής δέσμευσής της – Sky Zero. Η Sky σχεδιάζει να μεταφέρει την Sky Ocean Ventures – και τις 25 startups στις οποίες έχει επενδύσει από την έναρξή της το 2018 – στο Planet Fund, το οποίο θα περιλαμβάνει τα έσοδα από την πώληση της εταιρείας κατασκευής χάρτινων φιαλών Choose Packaging στη Hewlett Packard.

 

Η Debbie Klein, Group Chief Marketing, Corporate Affairs and People δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Founders Factory που είναι το ιδανικό για να προωθήσουμε τη δουλειά μας επενδύοντας σε επιχειρήσεις που θα επιταχύνουν τις κλιματικές τεχνολογίες και θα προσφέρουν ένα καθαρότερο, ασφαλέστερο μέλλον και πιο βιώσιμες συμπεριφορές. Ανυπομονούμε για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό το νέο ταμείο για τους επιχειρηματίες της κλιματικής τεχνολογίας σε αρχικό στάδιο».

 

Η Founders Factors, που ιδρύθηκε το 2015, συνδυάζει κεφάλαια και εξατομικευμένη υποστήριξη από μια ομάδα άνω των 100 ειδικών με ένα ευρύ δίκτυο εταιρειών και καταξιωμένων επιχειρηματιών. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην κλιμάκωση της τεχνολογίας για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων. Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει περισσότερες από 300 εταιρείες τεχνολογίας που καθορίζουν τις κατηγορίες παγκοσμίως, περισσότερες από 50 από τις οποίες έχουν κατασκευαστεί από την αρχή στο Venture Studio του. Η εταιρεία έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο, όπως στο Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι.

 

Ο Henry Lane Fox, Διευθύνων Σύμβουλος στο Founders Factory, δήλωσε: «Αισθανθήκαμε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε αυτό το ταμείο τόσο λόγω του επείγοντος του προβλήματος όσο και λόγω της κλίμακας της ευκαιρίας. Έχουμε δει μια τεράστια μετανάστευση ταλέντων τεχνολογίας που θέλουν να εργαστούν στο κλίμα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Sky, μια από τις κορυφαίες φωνές της Ευρώπης για το κλίμα, ως πρώτο μας συνεργάτη».

 

Exit mobile version