Η SME Finance επεκτείνει τη χρηματοδοτική διευκόλυνση σε 240 εκατ. ευρώ με νέα υποστήριξη από τη Fasanara

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων και αποτελώντας το 50-75% του ΑΕΠ της ηπείρου.

 

Ενώ οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν πυλώνα της κοινωνίας, δέχονται αυξανόμενες πιέσεις και αντιμετωπίζουν προκλήσεις καθώς πλήττονται από την οικονομική αβεβαιότητα και την κοινωνική αστάθεια. Τα παλαιά τραπεζικά ιδρύματα συνέχισαν να ακολουθούν μια πιο συμβατική προσέγγιση στη χρηματοδότηση, που ταιριάζει περισσότερο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα, οι ΜΜΕ υποφέρουν από την έλλειψη τραπεζικών και χρηματοδοτικών εταίρων που είναι ευέλικτοι και ανταποκρίνονται ειδικά στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο της πραγματικότητας των ΜΜΕ: διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού, πολεμικές επιχειρήσεις, μεταβαλλόμενες αγορές εργασίας, πτωτική οικονομία και αυξανόμενο κόστος.

 

Η SME Finance προσφέρει μια λύση. Η fintech με έδρα το Βίλνιους εξασφάλισε τώρα μια νέα πιστωτική γραμμή ύψους 100 εκατ. ευρώ από τη Fasanara Capital. Αυτό ανεβάζει τις συνολικές δεσμεύσεις από τη Fasanara σε 240 εκατ. ευρώ.

 

Mindaugas Mikalajūnas, διευθύνων σύμβουλος της SME Finance: “Οι ΜΜΕ αποτελούν μια ιδιαίτερα ελκυστική πιστωτική αγορά για μεγάλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως η Fasanara, και είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας. Αποστολή μας είναι να γίνουμε ο νούμερο ένα τραπεζικός και χρηματοδοτικός εταίρος για τις ΜΜΕ στην Ευρώπη και αυτή η επέκταση της πιστωτικής μας διευκόλυνσης θα μας βοηθήσει σημαντικά στο να καταστήσουμε τη χρηματοδότηση προσιτή για κάθε επιχείρηση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τομέας αυτός είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της οικονομίας μας και υπάρχει μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή για χρηματοδοτικούς εταίρους που μιλούν τη γλώσσα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

 

Η fintech που ιδρύθηκε το 2016, έχει ήδη φτάσει σε όγκο δανείων και χρηματοδότησης τιμολογίων άνω του 1,3 δισ. ευρώ με περισσότερες από 2.500 αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση ψηφιακής προτεραιότητας που χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση και την ανοικτή τραπεζική.

 

Η λιθουανική εταιρεία αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, την ανοικτή τραπεζική και την αυτοματοποίηση στη λήψη αποφάσεων για δάνεια, τη χρηματοδότηση και την είσοδο των πελατών της. Αυτό συντομεύει τη διαδικασία, την απλοποιεί και την καθιστά πιο προσιτή στις ΜΜΕ.

 

Στόχος είναι να γίνει μια αγορά fintech σε ολόκληρη την ΕΕ, όπου κάθε επιχείρηση θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που θα κυμαίνονται από παραδοσιακά επιχειρηματικά δάνεια έως χρηματοδότηση βάσει εσόδων και ενσωματωμένες χρηματοδοτικές λύσεις.

 

Με γραφεία σε τρεις χώρες της Βαλτικής καθώς και στη Φινλανδία, το 2023 η εταιρεία θα επεκτείνει την παρουσία της στις Κάτω Χώρες και την Ισπανία, ενώ σχεδιάζονται και άλλα ευρωπαϊκά γραφεία.

Exit mobile version