Η SNERPA Power συγκεντρώνει 2,2 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή απεξάρτηση από τον άνθρακα

Οι καινοτόμες λύσεις SaaS της εταιρείας βοηθούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές CO2 και το κόστος.

Σήμερα, μια ισλανδική νεοφυής επιχείρηση, η SNERPA Power, συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για να επιταχύνει την απεξάρτηση του ενεργειακού τομέα από τον άνθρακα.

Η SNERPA Power ιδρύθηκε από τους βετεράνους της βιομηχανίας Íris Baldursdóttir (CEO) και Eyrún Linnet (CTO) το 2022 με όραμα να συμβάλει στην επιτάχυνση της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης.

Σήμερα, οι βιομηχανίες έντασης ενέργειας ευθύνονται για το 37% της παγκόσμιας χρήσης ενέργειας και το 24% των παγκόσμιων εκπομπών CO2.

Με τη συνεχή ανάπτυξη αυτών των βιομηχανιών, απαιτούνται αποδοτικότητα, αυτοματισμοί και βιώσιμες λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 και να επιταχυνθεί η απεξάρτηση του ενεργειακού τομέα από τον άνθρακα.

Οι ενεργειακές λύσεις SaaS της εταιρείας βοηθούν τους μεγαλύτερους παραγωγούς μετάλλων, τα κέντρα δεδομένων και τους παραγωγούς υδρογόνου (δηλαδή τις βιομηχανίες έντασης ενέργειας) να ελαχιστοποιήσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή τους σε ένα βιώσιμο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας της επιτρέπει στις εταιρείες να αξιοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση και αυτοματοποίηση της λήψης αποφάσεων σχετικά με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τον προγραμματισμό, τη διαχείριση συμβάσεων και την παροχή ευελιξίας στο δίκτυο.

Με την παρουσία στις ευέλικτες αγορές μέσω του λογισμικού, οι βιομηχανίες μπορούν να συμβάλλουν με ασφάλεια και κέρδος στην εξισορρόπηση και σταθεροποίηση του δικτύου χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τις βασικές τους δραστηριότητες. Αυτό οδηγεί επίσης σε νέες πηγές εσόδων, αυξημένη ανταγωνιστικότητα και εξοικονόμηση κόστους.

Σύμφωνα με τον Íris Baldursdóttir, διευθύνοντα σύμβουλο της SNERPA Power:

“Οι βιομηχανίες έντασης ενέργειας αναγνωρίζουν ότι η ενεργειακή απόδοση και η βιώσιμη χρήση ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο ενεργειακό τοπίο.

Οι φιλόδοξες βιομηχανίες θέλουν να είναι μέρος του ενεργειακού συστήματος με καθαρή μηδενική κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό σύστημα χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή τους.

Ωστόσο, χρειάζονται επειγόντως νέα εργαλεία και λύσεις για την επίλυση πολύπλοκων προκλήσεων και για να καταστεί ελκυστική και κερδοφόρα η συμμετοχή των βιομηχανιών. Αυτό είναι το ζητούμενο της Snerpa Power και υπάρχουν σημαντικές εξοικονομήσεις για τις βιομηχανίες”.

Πιστεύουμε ότι μέσω της καινοτομίας, της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης του βιομηχανικού φορτίου, υπάρχουν κέρδη που μπορούν να δημιουργηθούν προς όφελος των πελατών μας και του ενεργειακού συστήματος στο σύνολό του.

Συνεργαζόμαστε με χρήστες με μεγάλη ένταση ενέργειας για να βρούμε τη βέλτιστη λύση προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά του φορτίου τους και, φυσικά, στις τάσεις της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας”, λέει ο Eyrún Linnet, CTO της SNERPA Power.

Αυτός ο υπερκαλυμμένος πρώτος επενδυτικός γύρος ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιήθηκε υπό τη συνδιοίκηση δύο εταιρειών VC, της Crowberry Capital (Ισλανδία) και της BackingMinds (Σουηδία)- επιτρέπει στην εταιρεία να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της, να επεκταθεί διεθνώς και να αναπτύξει το εμπορικό της αποτύπωμα.

Exit mobile version