Η Social Links επενδύει 1 εκατ. δολάρια στην Brightside AI για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων κοινωνικής μηχανικής

Η πλατφόρμα SaaS της Brightside AI για να βοηθήσει τις ομάδες να καταπολεμήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κοινωνικής μηχανικής που επιτρέπονται από τη μαζική υιοθέτηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Σήμερα η Brightside AI, είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση μιας συμφωνίας ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων με την Social Links, έναν τεχνολογικό επενδυτή σε υποδομές OSINT.

Η Brightside AI έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα SaaS για να βοηθήσει τις ομάδες να καταπολεμήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κοινωνικής μηχανικής, οι οποίες ενεργοποιούνται από τη μαζική υιοθέτηση της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το ανθρώπινο λάθος παραμένει η βασική αιτία περίπου του 80-90 τοις εκατό των κυβερνοεπιθέσεων και το εντυπωσιακό 96 τοις εκατό των επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής ξεκινά μέσω καναλιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η έλευση του ChatGPT παρείχε στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου παγκοσμίως τα μέσα για να ενισχύσουν τις προσπάθειες phishing σε πολλές γλώσσες, καθιστώντας τις όλο και πιο εξατομικευμένες και δυσχερείς για τον μη εκπαιδευμένο παρατηρητή.

Το Social Links είναι μια πλατφόρμα OSINT που επεξεργάζεται δεδομένα από περισσότερες από 500 ανοικτές πηγές για να επιταχύνει σημαντικά τις εργασίες που επικεντρώνονται στα δεδομένα για τις εταιρείες που ασχολούνται με τη διαχείριση ανοικτών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Brightside θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα Social Links για τα επόμενα 5 χρόνια για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα LLM της μηχανής αναζήτησης ανθρώπινων δεδομένων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά μέσω της χρήσης παραδειγμάτων από τον πραγματικό κόσμο.

Ο Andrey Suzdaltsev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Brightside AI, ανέφερε αναλυτικά: “Η Brightside AI είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της:

“Οι επιθέσεις phishing αυξήθηκαν κατά 47% το 2022 σε σύγκριση με το 2021 και η έλευση του ChatGPT έχει εξατομικεύσει αυτές τις απειλές και έχει φέρει τις δυνατότητες των χάκερ σε νέο επίπεδο. Το phishing είναι σαν το μάρκετινγκ.

Όσο περισσότερα δεδομένα έχει ο επιτιθέμενος για ένα θύμα, τόσο καλύτερα μπορεί να στοχεύσει και να μετατρέψει με το δόλιο μήνυμά του. Χρησιμοποιώντας την υποδομή Social Links OSINT, η Brightside θα είναι σε θέση να δείχνει στους χρήστες της με ακρίβεια έως και 100% ποιες απειλές θέτει το ψηφιακό τους αποτύπωμα για την ασφάλειά τους”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη στρατηγική μας συνεργασία με την Social Links, διότι μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τη λύση μας και, ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε την προσφορά SL (ή το API) στην αγορά κυβερνοασφάλειας με έναν μοναδικό τρόπο”.

 

Ο Ivan Shkvarun, συνιδρυτής της Social Links μοιράστηκε:

“Επενδύουμε 1 εκατ. δολάρια στην υποδομή της Brightside επειδή προσφέρει μια ισχυρή και καινοτόμο λύση για την καταπολέμηση του προβλήματος του ανθρώπινου λάθους στην κυβερνοασφάλεια.

Η μείωση του ανθρώπινου λάθους είναι ουσιαστική, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί μηδενικό κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων, ειδικά σε ένα σενάριο όπου οι νέες εξελίξεις του AI phishing βρίσκονται σε έξαρση και αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όχι μόνο επενδύουμε στην υποδομή της Brightside αλλά και την υποστηρίζουμε με τις λύσεις μας για την εξαγωγή δεδομένων από περισσότερες από 500 ανοικτές πηγές.

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου κόσμου”.

Exit mobile version