Η Sonio εξασφάλισε 5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτιστοποίηση της προγεννητικής φροντίδας και θεραπείας

Η γυναικεία υγεία εξακολουθεί να είναι ένας τομέας που υποχρηματοδοτείται και δεν έχει ερευνηθεί πάρα πολύ. Μια σημαντική συνέπεια αυτού είναι η θεραπεία και η φροντίδα που διατίθενται για τις έγκυες γυναίκες – επηρεάζοντας τόσο τη μέλλουσα μητέρα όσο και τα παιδιά.

 

Σε μια αποστολή να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες της εμβρυϊκής ιατρικής για να εξασφαλίσουν τη φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η startup Sonio με έδρα το Παρίσι εξασφάλισε 5 εκατομμύρια ευρώ. Η ενίσχυση του κεφαλαίου ηγήθηκε από την Elaia, μαζί με τις OneRagtime και Bpifrance.

 

Ιδρύθηκε το 2020 από επιχειρηματίες (Cécile Brosset, Dagmar Nuber) και επιστήμονες (Rémi Besson, Stéphanie Allassonnière, Erwan Le Pennec), γιατρούς (Yves Ville, Julien Stirnemann, Emmanuel Spaggiari) και ειδικούς της τεχνολογίας (David Deeponiko Amoukashyal)  η Sonio έχει αποκτήσει 5 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης και κλινικής ανάπτυξης στην Ecole Polytechnique, το Prairie Institute και το Νοσοκομείο Necker στο Παρίσι. Είναι μια ομάδα που συγκεντρώνει μοναδική τεχνογνωσία από τους τομείς της εμβρυϊκής ιατρικής, της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάπτυξης λογισμικού και της απεικόνισης – ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση για τη βελτίωση των ιατρικών αποτελεσμάτων.

 

Έχει αναφερθεί ότι το 50% των συγγενών δυσπλασιών δεν ανιχνεύονται πριν από τη γέννηση, και αυτό είναι που θέλει να αντιμετωπίσει ο Σόνιο. Παρέχει ένα μοναδικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει στους γιατρούς της προγεννητικής ιατρικής όλους τους τύπους ιατρικών, απεικονιστικών, γενετικών και περιβαλλοντικών δεδομένων για τη βελτιστοποίηση του προγεννητικού ελέγχου και διάγνωσης – κάτι που αλλάζει το παιχνίδι για τον κλάδο.

 

Ήδη, η Sonio χρησιμοποιείται από 150 επαγγελματίες υγείας στην Ευρώπη – ικανοί να βοηθήσουν από τους αρχάριους έως τους πιο έμπειρους ιατρούς. Η startup έχει επίσης εξασφαλίσει αρκετές συνεργασίες με εταιρείες όπως η Samsung France (κατασκευαστής υπερήχων), καθώς και με ιδιωτικές κλινικές όπως η PointGyn (OneClinic) στη Γαλλία και η GynEcho στον Καναδά.

 

Προχωρώντας, η Sonio θέλει να συνεχίσει την αποστολή της να έχει θετικό αντίκτυπο στον ιατρικό κόσμο. Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην ομάδα να προσθέσει ενσωματωμένη αναγνώριση εικόνας στην πλατφόρμα Sonio, να δώσει ώθηση στα σχέδια εισόδου στις ΗΠΑ και να λάβει άδεια από τον FDA και θα συμβάλει στην ενίσχυση της διαδικασίας πωλήσεων στην Ευρώπη.

 

Η Cécile Brosset, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Sonio, δήλωσε: «Η Sonio αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά ζητήματα τόσο για τις εγκύους όσο και για τους επαγγελματίες της εμβρυϊκής ιατρικής με έναν μοναδικό συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης και κλινικής τεχνογνωσίας. Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να προσλάβουμε τα ταλέντα που χρειαζόμαστε τόσο στην ανάπτυξη λογισμικού όσο και στις πωλήσεις, και θα φέρουμε στην αγορά την πλήρη σειρά προϊόντων μας».

Exit mobile version