Η σουηδική fintech Treyd εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. δολαρίων για επέκταση και ανάπτυξη προϊόντων

Η σουηδική fintech Treyd, που προσφέρει λύσεις πληρωμών σε προμηθευτές, εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας τη συνολική επένδυση σε 25 εκατ. δολάρια

Η σουηδική fintech Treyd, η οποία παρέχει λύσεις πληρωμών προμηθευτών για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη από τον γύρο χρηματοδότησης της σειράς Α ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο του 2022. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες και έχει χρηματοδοτήσει αγορές ύψους 149 εκατομμυρίων δολαρίων για ταχέως αναπτυσσόμενες ΜΜΕ στη Βόρεια Ευρώπη. Ο αριθμός των πελατών της έχει εξαπλασιαστεί σε πάνω από 600 και απασχολεί πλέον πάνω από 60 άτομα.

Έχει συγκεντρώσει επιπλέον 12 εκατ. δολάρια για να προστεθούν στη χρηματοδότηση της σειράς Α του Μαρτίου 2022. Αυτό ανεβάζει τη συνολική επένδυση στην εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη στα 25 εκατ. δολάρια. Επικεφαλής του γύρου είναι η σουηδική επενδυτική εταιρεία Nineyards Equity (η οποία ήταν επίσης επικεφαλής του γύρου Σειράς Α της Treyd), μαζί με τις Antler, Zenith VC και J12 Ventures. Με τα νέα κεφάλαια θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στις υπάρχουσες αγορές και επένδυση στην προσφορά των βασικών προϊόντων της, καθώς η fintech εργάζεται για την επίτευξη κερδοφορίας.

“Είμαστε εντυπωσιασμένοι από όσα έχει επιτύχει η ομάδα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά σε αυτό το περιβάλλον της αγοράς. Η ικανότητα της Treyd να επιτυγχάνει οικονομικά αποδοτική τριψήφια ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα τα καλύτερα στην κατηγορία της ποσοστά αθέτησης, αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς της να πλοηγείται και να εκτελεί, καθώς και της πραγματικής προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η Treyd στις ΜΜΕ παγκοσμίως”, λέει ο Stefan Nordahl, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nineyards Equity

“Από τότε που ξεκινήσαμε την κατηγορία ‘πρώτα πουλάμε, μετά πληρώνουμε τους προμηθευτές’ πριν από τρία χρόνια, είχαμε συγκλονιστική ανταπόκριση από την κοινότητα των εμπορικών σημάτων και του λιανικού εμπορίου. Σήμερα, βοηθάμε την ανάπτυξη εκατοντάδων από τις πιο συναρπαστικές, ταχέως αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Σκανδιναβικές χώρες. Με αυτή την τελευταία επένδυση, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την υποστήριξή μας σε αυτές και σε πολλές ακόμη εταιρείες, αναβαθμίζοντας ριζικά την πλατφόρμα και την προσφορά προϊόντων μας”, λέει ο Peter Beckman, CEO και συνιδρυτής της Treyd.

Exit mobile version