Η Spotted Zebra συγκεντρώνει 1,6 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου χάσματος δεξιοτήτων

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζουμε ένα αυξανόμενο χάσμα δεξιοτήτων. Με την ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού να συνεχίζει να επιταχύνεται, τις τεράστιες αλλαγές στις προσεγγίσεις της εργασίας και την αλλαγή της δημογραφικής κατάστασης του εργατικού δυναμικού, εκτιμάται ότι περίπου το 50% όλων των εργαζομένων θα χρειαστεί επανεκπαίδευση τα επόμενα χρόνια.

 

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, υπάρχουν ήδη πάνω από 11 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας αλλά λιγότεροι από 5 εκατομμύρια άνεργοι. Επιπλέον, εξετάζοντας τις χώρες της G20, η μη αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τρισεκατομμύρια δολάρια ανάπτυξης του ΑΕΠ – πλήττοντας τις οικονομίες, τα μέσα διαβίωσης και τις επιχειρήσεις μας.

 

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η ζήτηση για δεξιότητες και κατάρτιση δεξιοτήτων έχει αυξηθεί στο εργατικό δυναμικό. Στο σύγχρονο εργατικό δυναμικό, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν αξία πέρα από τα όρια της περιγραφής της θέσης εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμόζονται, να αναλαμβάνουν πρόσθετες ευθύνες και να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους, ενώ βρίσκονται σε διαφορετικούς ρόλους.

 

Η Spotted Zebra, μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να αξιοποιήσουν την οικονομία που βασίζεται στις δεξιότητες – μια οικονομία όπου οι δεξιότητες εκτιμώνται περισσότερο στο εργατικό δυναμικό και όχι οι τίτλοι εργασίας και τα ακαδημαϊκά προσόντα. Η νεοφυής επιχείρηση έχει πλέον εξασφαλίσει 1,6 εκατ. ευρώ (1,8 εκατ. δολάρια) για να επεκταθεί.

 

Της χρηματοδότησης ηγήθηκε η Playfair Capital, με τη συμμετοχή της Entrepreneur First.

 

Ian Monk, διευθύνων σύμβουλος της Spotted Zebra: “Το μέγεθος της κρίσης του χάσματος δεξιοτήτων είναι εκπληκτικό. Περισσότερες από τις μισές εταιρείες σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να βρουν τις δεξιότητες που αναζητούν. Πολλές εταιρείες αντιδρούν υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας για το εργατικό δυναμικό- ένα μοντέλο που θεωρεί τις δεξιότητες ως τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία της εργασίας. Αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία συνεκτική τεχνολογική λύση για την υποστήριξη μιας τέτοιας μετάβασης. Η Spotted Zebra το αλλάζει αυτό! Ενισχύουμε τους οργανισμούς που βασίζονται στις δεξιότητες”.

 

Ένας οργανισμός που βασίζεται στις δεξιότητες είναι ένας οργανισμός που αξιοποιεί τις δεξιότητες της ομάδας του, αξιοποιώντας την εμπειρία που έχουν οι άνθρωποι, εκτιμώντας τη συνεισφορά τους πέρα από τις προδιαγραφές της θέσης εργασίας και το βιογραφικό τους σημείωμα. Ενώ αυτή η προσέγγιση είναι εγγενώς βέλτιστη, είναι δύσκολο να την εποπτεύσουμε. Είναι πρόκληση να έχετε μια σαφή εικόνα για το ποιες ακριβώς δεξιότητες έχουν οι υπάλληλοί σας.

 

Η Spotted Zebra, που ιδρύθηκε το 2020, βοηθά τις εταιρείες να εντοπίσουν το ταλέντο που διαθέτουν. Η πλατφόρμα διαχείρισης εργατικού δυναμικού της προσφέρει ένα ολοκληρωμένο νέφος δεξιοτήτων και μια σουίτα εφαρμογών που βρίσκονται σε όλο τον κύκλο ζωής των ταλέντων.

 

Το νέφος δεξιοτήτων παρέχει μια κοινή ταξινομία δεξιοτήτων που είναι προσαρμοσμένη στις μοναδικές αξίες και αρχές λειτουργίας του οργανισμού. Οι εφαρμογές βασίζονται σε αυτό για να θέσουν τις δεξιότητες στο επίκεντρο όλων των αποφάσεων για τους ανθρώπους και επί του παρόντος περιλαμβάνουν την πρόσληψη, τον προγραμματισμό διαδοχής και την επανεκπαίδευση των εργαζομένων.

 

Ήδη, η εταιρεία συγκαταλέγει έναν αριθμό εταιρειών FTSE100 μεταξύ του αυξανόμενου καταλόγου πελατών της. Με τη χρηματοδότηση αυτή, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το όραμά της για ένα πιο ευέλικτο, παραγωγικό και δεσμευμένο εργατικό δυναμικό.

Exit mobile version