Η Sprout εισπράττει £ 5,4 εκατ. για να αναπτύξει την αυτοματοποίηση των ασφαλιστικών απαιτήσεων AI σε παγκόσμιο επίπεδο

Η εταιρεία Sprout.ai με έδρα το Λονδίνο κερδίζει 5,4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για την επέκταση των υπηρεσιών αυτοματοποίησης ασφαλιστικών απαιτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει το κόστος χειρισμού των απαιτήσεων.

Η εταιρεία αυτοματοποίησης ασφαλιστικών απαιτήσεων Sprout.ai με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε 5,4 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Τα κεφάλαια θα τροφοδοτήσουν τη “στρατηγική go-to-market” της, θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω καινοτομία και θα επιταχύνουν την ανάπτυξή της, καθώς αναζητά νέους ασφαλιστικούς κλάδους και παγκόσμια εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Του γύρου ηγήθηκαν οι Amadeus Capital Partners και Praetura Ventures. Συμμετείχαν επίσης οι Capricorn Capital Partners, Forefront Venture Partners, Verstra Ventures και Portfolio Ventures Angel Fund.

Η Sprout.ai έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία που αξιοποιεί τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) για την αξιολόγηση απαιτήσεων και την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Τα κεφάλαια θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της χρήσης της ΤΝ από την Sprout στην ενότητα εξαγωγής αξιώσεων που βασίζεται στις δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης για την εκπαίδευση μοντέλων και την αυτοματοποίηση της διαδικασίας.

“Ο χειρισμός ασφαλιστικών απαιτήσεων είναι μια τεράστια παγκόσμια αγορά που είναι ώριμη για αυτοματοποίηση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το προϊόν να βγαίνει τώρα στη διεθνή σκηνή”, λέει η Amelia Armour, εταίρος της Amadeus Capital Partners, η οποία έχει υποστηρίξει την Sprout.ai από το στάδιο της σποράς της.

Η νεοφυής επιχείρηση ισχυρίζεται ότι βοηθά τους χρήστες να αυξήσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και να μειώσουν το κόστος διεκπεραίωσης των απαιτήσεων έως και 50%, αυτοματοποιώντας τμήματα της διαδικασίας υποβολής απαιτήσεων. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται οι AdvanceCare, MetLife και Generali.

Η βρετανική insurtech startup Eleos ανακοίνωσε επίσης ότι εξασφάλισε αυτή την εβδομάδα χρηματοδότηση ύψους 750 χιλιάδων δολαρίων Pre-seed.

 

 

Exit mobile version