H Standing Ovation σήκωσε 12 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων πρωτεΐνης γάλακτος

Η δημιουργία βιώσιμων εναλλακτικών πρωτεϊνών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους καινοτόμους της τεχνολογίας τροφίμων και της βιοτεχνολογίας, καθώς έχει γίνει όλο και πιο εμφανές ότι η τρέχουσα ζήτηση και η λαχτάρα μας για πρωτεΐνη απλώς δεν είναι βιώσιμη. Σε περιβαλλοντικό επίπεδο, τα πρωτεϊνικά προϊόντα ζωικής προέλευσης εκπέμπουν υψηλά επίπεδα άνθρακα και σε κοινωνικό επίπεδο, θεωρείται όλο και περισσότερο μια ανήθικη διατροφική επιλογή. Οι εναλλακτικές τροφές χωρίς ζώα αποτελούν πλέον κανόνα παρά εξαίρεση. Με αυτήν την αλλαγή, η εταιρία προχωρά στο επόμενο στάδιο – όχι απλώς δημιουργώντας τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά δημιουργώντας τις με τρόπο που δεν συμβιβάζεται.

 

Η startup Standing Ovation με έδρα το Παρίσι μόλις έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης της Series A με υπερεγγραφή στα 12 εκατομμύρια ευρώ – πάνω από τον αρχικό στόχο των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Επικεφαλής της ήταν η Astanor Fund Ventures, με τη συμμετοχή των Peakbridge, Seventure Partners, Big Idea Ventures, Good Startup, καθώς και ενός ακόμα μεγάλου παίκτη στη βιομηχανία τροφίμων.

 

Αυτός ο γύρος της σειράς Α, που έκλεισε μόλις 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία, θα χρηματοδοτήσει τα επόμενα στάδια ανάπτυξης της εταιρείας foodtech, φέρνοντας την τεχνολογία της σε βιομηχανική κλίμακα.

 

Η Standing Ovation, που ιδρύθηκε το 2020, σχεδιάζει να είναι βασικός παράγοντας στη μετάβαση των τροφίμων στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναπτύσσει ζυμωτικές καζεΐνες για την παραγωγή υποκατάστατων τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων που δεν περιέχουν ζωικά και λακτόζη.

 

Ενώ η όρεξή μας για ζωική πρωτεΐνη συνεχίζει να είναι υψηλή, η ζωική βιομηχανία ευθύνεται για περίπου το 15% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Είναι επίσης ένας κλάδος που χάνει την ελκυστικότητά του μεταξύ μιας αυξανόμενης ηθικής βάσης καταναλωτών.

 

Οι παριζιάνικοι διαταράκτες τροφίμων χρησιμοποιούν πρωτεΐνες που παράγονται από μικροβιακή ζύμωση για να παράγουν εναλλακτικές λύσεις στα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά προϊόντα. Η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει καζεΐνες σε ζυμωτήρες, χωρίς να χρειάζεται προϊόντα ζωικής προέλευσης. Οι καζεΐνες είναι η κύρια πρωτεΐνη του γάλακτος (που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 80%) και επίσης επιτρέπουν στο γάλα να πήξει και να δώσει στο γάλα αυτή τη χαρακτηριστική ικανότητα τήξης. Η Standing Ovation έχει δείξει έναν τρόπο χρήσης καζεϊνών με άλλα προϊόντα φυτικής ή ορυκτής προέλευσης για την απόκτηση αντιγράφων τυροκομικών προϊόντων, εστιάζοντας στα φρέσκα και μαλακά τυριά.

 

Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει τη διαδικασία παραγωγής καζεΐνης σε βιομηχανική κλίμακα, να βελτιώσει τα μεταποιημένα προϊόντα της και να ξεκινήσει τη ρυθμιστική διαδικασία, ενώ θα συνεχίσει να διατηρεί μια δραστηριότητα Ε & Α με σκοπό την ανάπτυξη νέων προϊόντων και σκευασμάτων.

Exit mobile version