Η startup B2B πληρωμών Mondu συγκέντρωσε 12 εκατ. ευρώ καθώς επεκτείνεται παγκοσμίως

Οι οικονομικές προοπτικές για το 2023 ξεκίνησαν με έναν βαθμό αβεβαιότητας και ανησυχίας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι τιμές αυξάνονται, οι επενδύσεις μειώνονται και η οικονομική αβεβαιότητα αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ιδιώτες αναζητούν πιο ευέλικτες και ομαλότερες επιλογές πληρωμών. Οι επιχειρήσεις όχι μόνο θέλουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με λιγότερο άγχος, αλλά θέλουν επίσης να προσφέρουν ευελιξία και εξατομίκευση – έτσι ώστε οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να ξοδεύουν με τον τρόπο που τους είναι πιο προσιτός.

 

Ως αποτέλεσμα, οι λύσεις Buy Now Pay Later και οι λύσεις βάσει συνδρομής, ειδικότερα, έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Η Mondu, με έδρα το Βερολίνο, αναστατώνει αυτή την αγορά από το 2021, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες fintechs του Βερολίνου, και τώρα, έλαβε παράταση στον γύρο της σειράς Α – δείχνοντας ότι μια συναρπαστική χρονιά είναι προ των πυλών.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Η Mondu ιδρύθηκε το 2021 από τους Malte Huffmann, Philipp Povel και Gil Danziger και έχει μέχρι στιγμής μια εντυπωσιακή ιστορία ανάπτυξης. Έχει κλιμακωθεί γρήγορα, έχει επεκταθεί σε νέες αγορές και έχει λανσάρει διάφορα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Οι καινοτόμοι με έδρα το Βερολίνο έχουν ως στόχο να ταρακουνήσουν το οικοσύστημα πληρωμών B2B, παρέχοντας λύσεις πληρωμών που επιτρέπουν σε κάθε εταιρεία B2B να αναπτυχθεί γρήγορα και με ασφάλεια.

 

Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους και τις αγορές να προσφέρουν στους επιχειρηματικούς πελάτες τους τις πιο δημοφιλείς μεθόδους πληρωμής B2B με ευέλικτους όρους πληρωμής σε ένα online checkout. Πρόκειται για λύσεις Buy Now, Pay Later που περιλαμβάνουν, αγορά με τιμολόγιο, άμεση χρέωση SEPA και δόσεις. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη Mondu προστατεύονται από τον κίνδυνο αθέτησης και γλιτώνουν την ταλαιπωρία των εισπράξεων και των εκκαθαρίσεων.

 

Αυτή η νέα χρηματοδότηση προστίθεται στους εντυπωσιακούς γύρους χρηματοδότησης που πραγματοποιήθηκαν το 2022 – συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου ύψους 39,9 εκατ. ευρώ τον Μάιο και μιας επένδυσης χρέους ύψους 20 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο. Το 2022 η νεαρή εταιρεία επεκτάθηκε επίσης στην Αυστρία και τις Κάτω Χώρες.

 

Η ομάδα που εδρεύει στο Βερολίνο έχει ως όραμα να φέρει τις πληρωμές B2B στο ίδιο επίπεδο με τις πληρωμές B2C, θέτοντας τους πελάτες στο επίκεντρο της ροής πληρωμών και διασφαλίζοντας ότι θα έχουν μια απρόσκοπτη, σύγχρονη και υπερσύγχρονη εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία win-win: οι επιχειρηματικοί πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πληρώνουν όποτε θέλουν, γεγονός που μεταφράζεται σε υψηλότερο ποσοστό μετατροπής και μεγαλύτερο μέγεθος καλαθιού για τον προμηθευτή.

Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η ομάδα σχεδιάζει να προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς και την ανάπτυξη του προϊόντος. Η Mondu διερευνά νέες περιπτώσεις χρήσης για τα προϊόντα πληρωμών B2B, όπως μια λύση omnichannel.

 

Exit mobile version