Η StudentFinance συγκεντρώνει 39 εκατ. ευρώ για τον εκδημοκρατισμό της επιμόρφωσης σε όλη την Ευρώπη

Καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός και τεχνολογικά καθοδηγούμενος, οι δεξιότητες υψηλού επιπέδου είναι όλο και πιο περιζήτητες σε όλους τους τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πραγματικότητα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει ότι θα χρειαστεί να επανεκπαιδεύσουμε 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το 2030.

 

Η StudentFinance, με έδρα τη Μαδρίτη, θέλει να αντιμετωπίσει αυτή την ανάγκη της αγοράς. Η νεοφυής επιχείρηση προσφέρει μια πλατφόρμα επιμόρφωσης για τους πιο περιζήτητους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων, της τεχνολογίας, της μηχανικής, της τεχνητής νοημοσύνης και της κλιματικής/πράσινης οικονομίας. Η εταιρεία μόλις εξασφάλισε νέα επένδυση για την κλιμάκωσή της.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Ξεκινώντας το 2020, η StudentFinance βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να καλύψουν τη ζήτηση δεξιοτήτων που αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία αναπτύσσει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για τη χαρτογράφηση των δεξιοτήτων με τη μεγαλύτερη ζήτηση, χαρακτηρίζει τους κορυφαίους παρόχους εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση αυτών των κενών δεξιοτήτων και στη συνέχεια παρέχει ευέλικτες επιλογές χρηματοδότησης σε άτομα που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους μέσω αυτών των προγραμμάτων.

 

Επί του παρόντος συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς εταίρους που κυμαίνονται από boot camps και παρόχους πιστοποιητικών έως και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών – προσφέροντας τόσο ένα μοντέλο χρηματοδότησης με βάση την επιτυχία όσο και σταθερές δόσεις. Οι χρήστες αρχίζουν να αποπληρώνουν μόνο όταν εργάζονται και κερδίζουν πάνω από ένα ελάχιστο όριο εισοδήματος. Τα υπάρχοντα προγράμματα περιλαμβάνουν ανάπτυξη ιστοσελίδων και ανάλυση δεδομένων από την Ironhack, μηχανική μάθηση από την AiCore, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από την Capslock, προγράμματα εικονικής πραγματικότητας από την Mastered και επιστήμη δεδομένων από την Le Wagon.

 

Από την έναρξή της, η πλατφόρμα έχει βοηθήσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 250 προγράμματα αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους μέσω περισσότερων από 50 παρόχων εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ άλλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία.

 

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η StudentFinace σκοπεύει να συνεργαστεί με επιχειρήσεις για να ενισχύσει την επιμόρφωση των εργαζομένων σε κλίμακα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διασφαλίσουν το μέλλον του εργατικού δυναμικού τους. Πιθανές προοπτικές περιλαμβάνουν την υποστήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, την ενίσχυση των φιλοδοξιών της ενεργειακής βιομηχανίας για μια οικονομία μηδενικού καθαρού κόστους και τη δυνατότητα μεγαλύτερης εφαρμογής τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η νέα επένδυση θα συμβάλει στην τροφοδότηση των παραπάνω, καθώς και στην έναρξη λειτουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης περαιτέρω την προσφορά της στην ισπανική αγορά, έχοντας συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Exit mobile version