Η Sunhero συγκεντρώνει 10 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την υιοθέτηση της οικιακής ηλιακής ενέργειας

Η ζήτηση για ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνεται. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις αναζητούν πιο πράσινες ενεργειακές λύσεις, οι οποίες είναι πιο φιλικές προς τον πλανήτη, φθηνότερες και δημιουργούν μια πιο αυτόνομη ενεργειακή προοπτική. Η ηλιακή ενέργεια είναι μία από τις επιλογές που υπόσχονται πολλά, και η αγορά αναπτύσσεται ραγδαία.

 

Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Sunhero, Christopher Cederskog: “Οι πρόσφατες αλλαγές πολιτικής, η αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων και οι παγκόσμιες γεωπολιτικές διαμάχες έχουν οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της ζήτησης των πελατών για ανεξάρτητη και καθαρή ενέργεια στην Ισπανία. Πρόκειται για μια τέλεια καταιγίδα για την ηλιακή ενέργεια. Έχουμε όλες τις δυνατότητες να ταρακουνήσουμε την αγορά και να προσφέρουμε εξαιρετικές λύσεις για την κλιμάκωση της μετάβασης των καταναλωτών στην ηλιακή ενέργεια”.

 

Η Sunhero, που ιδρύθηκε στο Βερολίνο το 2021 και η έδρα της μεταφέρθηκε στη Βαρκελώνη το 2022, αξιοποιεί αυτή την αγορά. Η νεοσύστατη επιχείρηση μόλις εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ σε σειρά Α. Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των Planet A και Vorwerk Ventures. Συμμετείχαν επίσης η Redstone και οι πρώτοι χρηματοδότες, Speedinvest και All Iron Ventures.

 

Η Sunhero, που ιδρύθηκε από τους Christopher Cederskog και Stefan Braun, έχει στόχο να κάνει την ηλιακή ενέργεια πιο προσιτή, επιτρέποντας στους οικιακούς πελάτες να τοποθετήσουν πάνελ στις στέγες τους. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην πράσινη μετάβαση, να μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα και να εξοικονομούν χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος.

 

Η νεοφυής επιχείρηση GreenTech ποντάρει στην ισπανική αγορά, μια από τις πιο υποσχόμενες αγορές ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Με περίπου 20 γιγαβάτ εγκατεστημένης φωτοβολταϊκής παραγωγής, η Ισπανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία και την Ιταλία. Η Ισπανία φημίζεται για τον ήλιο, ωστόσο η υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας υστερεί σε σχέση με τις δυνατότητές της. Η Sunhero στοχεύει να το αλλάξει αυτό, πρωτοστατώντας σε μια ηλιακή μετάβαση και καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στην αγορά.

 

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία διαθέτει ομάδες που εργάζονται στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Ουκρανία. Μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει σχεδόν 1.000 συστήματα στην Ισπανία, παράγοντας σχεδόν 2.000 MWh ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Αυτή η νέα επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την εδραίωση της θέσης της στην ισπανική αγορά, την ανάπτυξη λογισμικού και την ανάπτυξη της σειράς προϊόντων της. Θα υποστηρίξει επίσης τα σχέδια για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων ώστε να συμπεριλάβει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και μια σειρά άλλων στοιχείων ηλεκτροκίνησης.

Exit mobile version