Η Supernova Invest και η Crédit Agricole εγκαινιάζουν ταμείο αγροτικής τεχνολογίας ύψους 60 εκατ. ευρώ

Στόχος του ταμείου είναι να στηρίξει γαλλικές και ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες προωθούν βιώσιμες γεωργικές μεταβάσεις.

Αυτή την εβδομάδα η επενδυτική πλατφόρμα βαθιάς τεχνολογίας Supernova Invest και ο όμιλος Crédit Agricole ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας ενός κεφαλαίου καινοτομίας αφιερωμένου στην αγροτική αγροτεχνολογία, με πρώτο κλείσιμο στα 60 εκατ. ευρώ, από ένα μέγεθος-στόχο των 100 εκατ. ευρώ.

Θα είναι ανοικτό σε τρίτους επενδυτές (βιομήχανους, θεσμικούς επενδυτές) για να υποστηρίξει τους πρωταθλητές της γαλλικής και ευρωπαϊκής γεωργικής και αγροδιατροφικής τεχνολογίας.

Το ταμείο θα επικεντρωθεί σε γαλλικές και ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις που θα προσφέρουν τις καλύτερες τεχνολογικές λύσεις στη γεωργοαγροτική βιομηχανία για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους και την επιτάχυνση του βιομηχανικού μετασχηματισμού τους προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της γεωργίας-αγροτικής παραγωγής θα πρέπει να ανταποκρίνονται στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες της μετάβασης στον τομέα της γεωργίας-αγροτικής παραγωγής που έχει καθορίσει η Crédit Agricole:

Προώθηση της ελκυστικότητας του γεωργικού επαγγέλματος
μετάβαση σε μια διατροφή χαμηλών εκπομπών άνθρακα
Διατήρηση των φυσικών πόρων
Αλλαγή των διατροφικών συνηθειών
Παραγωγή μέσω της κυκλικής οικονομίας.
Το πρώτο ταμείο θα επενδύσει σε lead/co-lead βάση και θα στοχεύσει σε είκοσι συμμετοχές κατ’ ανώτατο όριο, με αρχικές επενδύσεις από 2 έως 4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επανεπένδυσης σε πρόσθετες επενδύσεις.

Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στόχου να συνδέσει τους Γάλλους αγρότες, συνεταιρισμούς και παραγωγούς γεωργικών προϊόντων διατροφής με τις καλύτερες καινοτομίες βαθιάς τεχνολογίας της ηπείρου και να χρηματοδοτήσει μετασχηματιστικά έργα Ε&Α (βιοελέγχου, γεωργίας ακριβείας, πράσινης χημείας, ρομποτικής κ.λπ.), βιομηχανικής κλιμάκωσης και εμπορικής ανάπτυξης, σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής ανάπτυξης με τη δυνατότητα να γίνουν ηγέτες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Pierre-Emmanuel Struyven, πρόεδρος της Supernova Invest, σχολιάζει:

“Η Supernova Invest επεκτείνει την αναπτυξιακή της δυναμική και την επενδυτική της ικανότητα με αυτό το θεματικό ταμείο αγροτικής-γεωργικής τεχνολογίας, έναν βαθύ τομέα που γνωρίζουμε, με ισχυρές δυνατότητες.

Η ροή των συμφωνιών είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στη Γαλλία, με μια δεξαμενή νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν ήδη επιτύχει διάφορα τεχνολογικά και βιομηχανικά ορόσημα, δίνοντάς τους ισχυρές θέσεις παγκοσμίως.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να συμμετάσχουν μαζί μας στη μεγάλη επανάσταση της αγροτικής τεχνολογίας που βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Σύμφωνα με τον Jean-Pierre Touzet, επικεφαλής του τμήματος Agri-Agro – Guarantee – Capital Development της Crédit Agricole S.A:

“Στόχος είναι να τοποθετήσουμε τον όμιλο Crédit Agricole ως πρωτοπόρο και διαμορφωτή του μέλλοντος στις μεταβάσεις της γεωργίας και των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Η εγγραφή μας σε αυτό το ταμείο συνάδει πλήρως με το εταιρικό μας σχέδιο και τη σειρά χρηματοδοτικών και επενδυτικών μέσων “Ambition Agri Agro” που δημιουργούμε”.

Η Supernova Invest εγκαινίασε το ταμείο σποράς Supernova Innovation 3 τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Με ένα πρώτο κλείσιμο ύψους 75 εκατ. ευρώ, επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογίας που προστατεύονται από πνευματική ιδιοκτησία και είναι τοποθετημένες σε αγορές με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης.

Exit mobile version