Η Swobbee συγκεντρώνει 2 εκατ. ευρώ για τη λύση μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα

Καθώς ο αγώνας για την επίτευξη του μηδενικού καθαρού κόστους επιταχύνεται, απαιτούνται διαφορετικές λύσεις για να διευκολυνθεί η πράσινη μετάβαση – να διευκολυνθεί ένας τρόπος ώστε οι βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές να γίνουν δεύτερη φύση.

 

Ένα βασικό μέρος της πράσινης μετάβασης είναι η δημιουργία πιο πράσινων τρόπων μετακίνησης. Η αστική κινητικότητα χαρακτηρίζεται πλέον όλο και περισσότερο από ηλεκτρικά οχήματα, φουτουριστική τεχνολογία και νέες προσεγγίσεις για τη μετακίνηση από το Α στο Β. Ωστόσο, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνουν τη δημοτικότητά τους, υπάρχει ένα κενό στην εξασφάλιση επαρκούς πρόσβασης σε αξιόπιστες και βιώσιμες υπηρεσίες φόρτισης.

 

Με έδρα το Βερολίνο, η Swobbee παρέχει ενοικιαζόμενες μπαταρίες και σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών – προσφέροντας ένα μοναδικό σύστημα ανταλλαγής μπαταριών. Η νεοσύστατη επιχείρηση μόλις συγκέντρωσε 2 εκατ. ευρώ σε έναν εκτεταμένο γύρο Σειράς Α.

 

Το πολωνικό ταμείο SpeedUp Energy Innovation και το ολλανδικό Stichting Clean Future Dividend Fund προστέθηκαν στην ομάδα των προηγούμενων επενδυτών.

 

Η ομάδα κλιματικής τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 2017 (και μετονομάστηκε σε Swobbee το 2020), αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη λύση που βασίζεται σε ολοκληρωμένο υλικό και λογισμικό για να προσφέρει σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος είναι να μειωθούν τυχόν εμπόδια στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων με την κατασκευή προσβάσιμων και αξιόπιστων υποδομών φόρτισης.

 

Η υποδομή ανταλλαγής μπαταριών της εταιρείας αφαιρεί την ευθύνη για τη φυσική διαδικασία επαναφόρτισης των μπαταριών από τους ιδιοκτήτες ή τους προμηθευτές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, το λογισμικό εγκαθίσταται στους σταθμούς φόρτισης, επιτρέποντας την ομαλή και αποτελεσματική μήνυση του υλικού. Το λογισμικό, που δημιουργήθηκε από την αρχή από την ομάδα της εταιρείας, είναι μια end-to-end λύση, που σημαίνει ότι ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία φόρτισης και διαχείρισης των μπαταριών εντός του σταθμού.

 

Thomas Duscha, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Swobbee: “Κάθε σταθμός μας είναι εξοπλισμένος με 8 έως 30 θέσεις μπαταριών. Αυτή τη στιγμή προσφέρουμε υποδομές φόρτισης για 8 (σύντομα 10) τύπους μπαταριών, γεγονός που, στην Ευρώπη, μας επιτρέπει να είμαστε συμβατοί με περίπου το 70% των σημερινών ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, ή των λεγόμενων LEV, που χρησιμοποιούνται από τους παίκτες στους τομείς της κοινής μικρομετακίνησης καθώς και της παράδοσης του τελευταίου χιλιομέτρου. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή μας, ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής του οχήματος ανταλλάσσει μια άδεια μπαταρία με μια πλήρη μέσα σε λίγα λεπτά και μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όχημα, χωρίς περιττές διακοπές λειτουργίας”.

 

Η ΕΕ ενισχύει τις προσπάθειες για την προώθηση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων και η αγορά της αστικής μικροκινητικότητας έχει τεράστιες παγκόσμιες δυνατότητες. Εκτιμάται ήδη ότι θα φτάσει σε αξία τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030. Η αγορά αναμένεται επίσης να αναπτυχθεί με ρυθμό CAGR περίπου 17,5% τα επόμενα επτά χρόνια. Εκ των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της αγοράς, που φτάνει το 73%, αφορά συσκευές με ηλεκτρική τροφοδοσία.

 

Η λύση της Swobbee επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης στόλων ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ποδήλατα και σκούτερ, να μειώσουν τις εκπομπές CO2 έως και 87%.

 

Αυτή η τελευταία ώθηση χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας της Swobbee και την τροφοδότηση της επέκτασής της σε όλο τον κόσμο. Τα σχέδια επέκτασης της Swobbee εκτός Γερμανίας προβλέπουν την είσοδο στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και της Νοτιοανατολικής Ασίας τους επόμενους μήνες και χρόνια. Μέχρι στιγμής, η Swobbee λειτουργεί ήδη σταθμούς στη Γερμανία, την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

 

Exit mobile version