Η συγκέντρωση κεφαλαίων – και όχι οι προσλήψεις – είναι η πιο πιεστική πρόκληση για τις startups

Περίπου το 74% των ιδρυτών αναφέρει ότι ανησυχεί για την ικανότητά τους να συγκεντρώσουν τον επόμενο γύρο χρηματοδότησής τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έκθεσης της πλατφόρμας ανταλλαγής δεδομένων Startup Snapshot.

 

Η έκθεση, η οποία εξέτασε πάνω από 450 Ισραηλινούς ιδρυτές και υπαλλήλους σχετικά με την κατάσταση του εργατικού δυναμικού σε startups αρχικού σταδίου, τόνισε την ταραχώδη αλλαγή που υπέστη το οικοσύστημα μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν στις αρχές Απριλίου και την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και έδωσαν μια ματιά στο πώς οι ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες της οικονομικής αγοράς επηρεάζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο.

 

Η έκθεση δημιουργήθηκε από το Startup Snapshot από τον Yael Benjamin σε συνεργασία με τις Intel Ignite, Leumitech, The Zell Entrepreneurship Program και Yigal Arnon & Co. Διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη και η διατήρηση, που κατατάχθηκε ως η πιο πιεστική πρόκληση startup τον Απρίλιο, αντικαταστάθηκε τον Μάιο από τη συγκέντρωση κεφαλαίων, με το 74% των ιδρυτών να δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ικανότητά τους να συγκεντρώσουν τον επόμενο γύρο χρηματοδότησής τους.

 

Για τη μείωση του κόστους, το 68% των νεοφυών επιχειρήσεων ανέφεραν ότι αλλάζουν τις στρατηγικές προσλήψεών τους. Το 45% επιβραδύνει την αύξηση των προσλήψεων, το 18% παγώνει τις προσλήψεις συνολικά και μόνο το 4% απολύει υπαλλήλους.

 

Με την απότομη πτώση της τιμής των μετοχών τεχνολογίας, οι δημόσιες εταιρείες πέφτουν σε δημοτικότητα μεταξύ των εργαζομένων. Μόνο το 11% των εργαζομένων ανέφερε ότι θα ήθελε να εργαστεί σε μια από τις κάποτε δημοφιλείς δημόσιες εταιρείες. Από την άλλη πλευρά, οι startups σε στάδιο ανάπτυξης κέρδισαν δημοτικότητα, με το 49% των εργαζομένων να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να εργαστούν σε μια από αυτές  εάν εγκαταλείψουν την τρέχουσα εταιρεία τους. Οι ιδρυτές startup αξιοποιούν την αυξανόμενη δημοτικότητα των ιδιωτικών εταιρειών, με το 77% να αναφέρει ότι υπάρχει σαφής ευκαιρία για αυτούς να αρπάξουν ταλέντα από δημόσιες επιχειρήσεις.

 

«Η μετάβαση από μια «κρίση αποτίμησης» σε μια «κρίση ζήτησης» που μπορεί να αναπτυχθεί εάν η οικονομία πάει σε ύφεση είναι πολύ ανησυχητική. Στην έρευνα, βλέπουμε μια αυξημένη επιθυμία των startups να εξασφαλίσουν πωλήσεις και να επιτύχουν απτούς επιχειρηματικούς στόχους μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, καθώς οι εταιρείες εστιάζουν όλο και περισσότερο στον ρυθμό και την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξής τους», δήλωσε ο Timor Arbel-Sadras, Διευθύνων Σύμβουλος της Leumitech.

Exit mobile version