Η tado° σήκωσε νέα χρηματοδότηση για να ανεβάσει τον τελευταίο γύρο στα 55 εκατ. ευρώ

Σε όλη την Ευρώπη, τα νοικοκυριά γίνονται πράσινα. Εμπνευσμένοι από τα κινήματα για πιο βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές επιλογές, καθώς και από την εξοικονόμηση κόστους από την πιο έξυπνη διαχείριση της ενέργειας, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο τη χρήση ενέργειας και γινόμαστε πιο προνοητικοί όταν πρόκειται να κάνουμε περικοπές.

 

Η tado°, με έδρα το Μόναχο, ενισχύει την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας στο σπίτι από το 2011. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει ανεβάσει στροφές και το 2022 η εταιρεία διπλασίασε τις πωλήσεις έξυπνων θερμοστατών και υπηρεσιών. Τώρα, η tado° εξασφάλισε μια επόμενη επένδυση από μια αύξηση ύψους 43 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τη συνολική χρηματοδότησή της το 2023 στα 55 εκατ. ευρώ.

 

Ο Christian Deilmann, συνιδρυτής και chief product officer της tado°: “Το 2023 σηματοδοτεί μια σημαντική χρονιά για την tado°, και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την κλιμάκωση μιας μοναδικής προσφοράς ενεργειακής διαχείρισης που θα διπλασιάσει τη μείωση του κόστους θέρμανσης των σπιτιών και των εκπομπών CO2. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την S2G Ventures, η οποία μοιράζεται το ίδιο όραμα για την tado° και είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη της ανάπτυξής μας”.

 

Η ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ σε μετρητά έγινε υπό την αιγίδα της S2G Ventures. Προστίθενται στους επενδυτές του Ιανουαρίου, Trill Impact Ventures, Bayern Kapital, Kiko Ventures και Swisscanto, καθώς και στις Noventic, Target Partners και άλλους υφιστάμενους μετόχους.

 

Η tado° οραματίζεται έναν κόσμο όπου η σπατάλη ενέργειας θα αποτελεί παρελθόν. Για να το πετύχει αυτό, η startup έχει κατασκευάσει ενεργειακά αποδοτικούς έξυπνους θερμοστάτες και υπηρεσίες, συμβατές με πάνω από το 95% όλων των σπιτιών στην Ευρώπη, που θερμαίνουν μόνο όταν και όπου είναι απαραίτητο.

 

Οι φιλικές προς το χρήστη συσκευές είναι εύκολο να εγκατασταθούν μόνοι τους και μπορούν να μειώσουν το κόστος θέρμανσης κατά 22% κατά μέσο όρο. Το προϊόν της Tado° ξεχωρίζει ως μία από τις λίγες πλατφόρμες που διασταυρώνονται μεταξύ των κατασκευαστών, πράγμα που σημαίνει ότι οι έξυπνοι θερμοστάτες και οι υπηρεσίες μπορούν να συνδεθούν με κάθε είδους σύστημα θέρμανσης ή ψύξης. Συνεπώς, οι πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, όπως το Geofencing και η ανίχνευση ανοιχτών παραθύρων, καθώς και από τις προσφορές ενέργειας βάσει του χρόνου χρήσης.

 

Η εταιρεία έχει πλέον φτάσει στο συναρπαστικό ορόσημο των πάνω από 3 εκατομμυρίων πωλήσεων έξυπνων θερμοστατών και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει κερδοφορία το 2023.

 

Φέτος, οι πρωτοπόροι της πράσινης τεχνολογίας σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα πράγματα, επεκτείνοντας την προσφορά της στην οικιακή διαχείριση ενέργειας συνδυάζοντας τους έξυπνους θερμοστάτες της με ενεργειακά τιμολόγια Time-of-Use. δέσμες όπως αυτή επιτρέπουν τη μετατόπιση της χρήσης ενέργειας ενός σπιτιού προς περιόδους με χαμηλότερες τιμές ενέργειας, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος για τον χρήστη.

 

Για να συμβάλει σε αυτό, η tado° εξαγόρασε την aWATTar GmbH, την πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της μετατόπισης του ενεργειακού φορτίου και των ενεργειακών τιμολογίων Time-of-Use. Η συνδυασμένη επιχείρηση σχεδιάζει τώρα να επεκτείνει δραστικά την προσφορά της σε δέσμες και να επιτρέψει ζεστά σπίτια με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2.

 

Η επιχείρηση έχει επίσης αρχίσει να συνεργάζεται με εταιρείες ακινήτων που διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό ενοικιαζόμενων κατοικιών για να προσεγγίσει ακόμη περισσότερα νοικοκυριά.

 

Exit mobile version