Η Teamoty συγκεντρώνει 3 εκατ. ευρώ για να επιταχύνει την ευρωπαϊκή της επέκταση

Η Teamoty, πρωτοπόρος στην ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας κατασκευαστικών έργων, συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνει την προώθηση της σουίτας λογισμικού της στη γαλλική και την ευρωπαϊκή αγορά. Η LBO France, μια πολυειδής επενδυτική πλατφόρμα, ηγείται του γύρου μέσω του NewStone, του ταμείου της με αντίκτυπο που είναι αφιερωμένο στην Proptech, μαζί με το Rise PropTech Fund και την BTP Capital Investissement.

 

Η Teamoty, που ιδρύθηκε το 2018, έχει αναπτύξει μια σουίτα λογισμικού ικανή να ψηφιοποιήσει την εφοδιαστική των εργοταξίων και να επιτρέψει έτσι στους επαγγελματίες του κλάδου των κατασκευών να ελέγχουν καλύτερα το κόστος και τη διαχείριση των προθεσμιών, να βελτιώνουν την παραγωγικότητα των έργων και να μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εργοταξίων που είναι πολύ υψηλές εκπομπές CO2 και αποβλήτων. Οι λύσεις της Teamoty ανταποκρίνονται σε μια περιβαλλοντική πρόκληση και έχουν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο περιορίζοντας τον αριθμό των παραδόσεων, μειώνοντας δραστικά τα απόβλητα και προωθώντας την καλύτερη ανακύκλωση μέσω της βελτιστοποίησης της διαχείρισης της διαλογής.

 

Στον κατασκευαστικό τομέα, σχεδόν το 80% των έργων παραδίδονται με καθυστέρηση ή καταλήγουν σε υπέρβαση του προϋπολογισμού λόγω εργαλείων διαχείρισης που δεν είναι προσαρμοσμένα στην πολυπλοκότητα των εργοταξίων. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, η Teamoty ήταν από τις πρώτες εταιρείες στη Γαλλία που χρησιμοποίησε τις τεχνικές Lean Construction, οι οποίες βελτιστοποιούν τη διαχείριση των εργοταξίων με τη χρήση συνεργατικών εργαλείων διαχείρισης.

 

Η προσέγγιση αυτή έχει ήδη πείσει περισσότερες από 100 κατασκευαστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών φορέων όπως οι Bouygues και Spie Batignolles στη Γαλλία και ο όμιλος BPC στο Βέλγιο. Έχοντας ήδη μεταφραστεί σε 5 γλώσσες και δοκιμαστεί σε περισσότερες από 11 χώρες από περισσότερους από 5.000 χρήστες, η σουίτα λογισμικού είναι πλέον έτοιμη για διεθνή ανάπτυξη.

 

Μια σουίτα λογισμικού 100% αφιερωμένη στον προγραμματισμό και την εφοδιαστική των εργοταξίων, το Teamoty δεν είναι μια απλή λύση ψηφιοποίησης, αλλά βοηθά επίσης τις εταιρείες του τομέα να μετασχηματιστούν με έναν πιο σφαιρικό και βιώσιμο τρόπο. Οι λύσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν δύο ενότητες που δημοσιεύονται σε λειτουργία Saas, καλύπτουν τόσο τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση του εργοταξίου σε πραγματικό χρόνο, όσο και την εφοδιαστική μέσω της διαχείρισης των προμηθειών. Δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε μια από τις συναλλαγές να συντονίζονται σε πραγματικό χρόνο, να αλλάζουν τον τρόπο συνεργασίας τους και τελικά να βελτιώνουν την απόδοση των εργοταξίων. Ο στόχος είναι η δημιουργία αξίας και η εξοικονόμηση πόρων: χτίζουμε ταχύτερα, καλύτερα και με χαμηλότερο κόστος. Με αυτό το νέο εργαλείο, ένας πραγματικός μετασχηματισμός του τομέα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Επιπλέον, λύσεις όπως αυτές που προσφέρει η Teamoty συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωση της εικόνας και της ελκυστικότητας ενός τομέα που είναι ακόμη ελάχιστα ψηφιοποιημένος και εξακολουθεί να υποφέρει από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και δυσκολίες προσλήψεων, ιδίως μεταξύ των νέων.

 

Με αυτόν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, η στρατηγική της Teamoty είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να υποστηρίζει τον μετασχηματισμό του τομέα. Η υποστήριξη των LBO France, Rise PropTech Fund και BTP Capital Investissement θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιταχύνει την εμπορική της ανάπτυξη στη Γαλλία και την Ευρώπη και να συνεχίσει να βελτιώνει τη σουίτα λογισμικού της. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την ταχεία και σημαντική πρόσληψη νέων δεξιοτήτων.

 

Η αγορά στην οποία έχει τοποθετηθεί η Teamoty αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς λόγω της ευαισθητοποίησης των παικτών του οικοσυστήματος και των κανονιστικών απαιτήσεων. Στόχος είναι να αγκυροβολήσει την προσφορά της σε διάφορους πελάτες σε νέες χώρες και να επιτρέψει τη χρήση της σουίτας λογισμικού σε όλους τους τύπους έργων, τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε αποκαταστάσεις, τόσο για κατοικίες όσο και για γραφεία, καθώς και στο πλαίσιο των δημόσιων έργων ή του πολιτικού μηχανικού.

Exit mobile version