Η TOffeeAM εξασφαλίζει πάνω από 5,7 εκατομμύρια ευρώ για να χρησιμοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη για να σχεδιάσει μια νέα γενιά βιώσιμων μηχανών

Ο στόχος του net zero δεν είναι μόνο κάτι στο οποίο επικεντρώνονται οι καινοτόμοι της πράσινης και κλιματικής τεχνολογίας. Είναι κάτι που αφορά και σχετίζεται με κάθε τομέα και καθίσταται εφικτό με καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Η εταιρεία TOffeeAM Limited, ένα spin-out του Imperial College του Λονδίνου, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να διευρύνει τα όρια της βιώσιμης μηχανικής, χρησιμοποιώντας την για να σχεδιάσει υπερ-πράσινες μηχανές που μπορούν να βοηθήσουν κορυφαίες εταιρείες μηχανικών να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Τώρα, η νεοφυής επιχείρηση μόλις συγκέντρωσε πάνω από 5,7 εκατομμύρια ευρώ για να επεκταθεί.

 

Οι λεπτομέρειες:

 

Η TOffeeAM, που ιδρύθηκε το 2019 από τους Marco Pietropaoli, Audrey Gaymann και Francesco Montomoli, έχει αναπτύξει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που αναπαράγει τη δουλειά των άρτια εκπαιδευμένων ανθρώπινων μηχανικών και την προχωράει ακόμα περισσότερο – γρηγορότερα, φθηνότερα και με επίπεδα δημιουργικότητας που μοιάζουν με τα ανθρώπινα.

 

Η χρήση μηχανών για το σχεδιασμό μηχανών σημαίνει ότι τα εξαρτήματα – και ολόκληρα συστήματα – ξεπερνούν πλέον τα όρια των επιδόσεων που κάποτε θεωρούνταν ευρέως ανέφικτα. Τώρα, τα όρια αυτά πρέπει επίσης να ευθυγραμμίζονται με τους κλιματικούς στόχους και να βοηθούν την κοινωνία να φτάσει στο καθαρό μηδέν. Σε συνδυασμό με τις τελευταίες προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής, οι υπερ-αποδοτικές, ελαφριές και χαμηλής περιεκτικότητας σε απόβλητα κατασκευές της ToffeeAM μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες μειώσεις CO2 και ρύπων, αυξάνοντας παράλληλα την αξιοπιστία και τη συνολική απόδοση.

 

Το λογισμικό μπορεί επίσης να επιτρέψει την ευρύτερη χρήση βιώσιμων καυσίμων, τον σχεδιασμό καλύτερων μπαταριών, την ανάπτυξη προηγμένων πυρηνικών τεχνολογιών και άλλων καινοτομιών που απαιτούνται για ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της ToffeeAM χρησιμοποιείται από ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες μηχανικών στον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των Boeing, Rolls-Royce και πολλών ομάδων της Formula 1. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να κλιμακώνει την επιχείρησή της σε παγκόσμιο επίπεδο με έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ και της Ανατολικής Ασίας, διατηρώντας παράλληλα την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Exit mobile version