Η τοποθεσία της startup είναι εξίσου σημαντική με το timing

Όλοι γνωρίζουμε το ποσοστό αποτυχίας των startups: περίπου 90% σε διάστημα πέντε ετών. Και γνωρίζουμε ότι η Silicon Valley μπορεί να εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ίδρυση εταιρειών τεχνολογίας. Ίσως αυτό οφείλεται στην επιμονή των venture capitalists οι εταιρείες που χρηματοδοτούν να βρίσκονται ή να μετακομίζουν στη Silicon Valley. Αλλά καθώς εξετάζετε τον τύπο της εταιρείας που θέλετε να ξεκινήσετε, θα πρέπει πραγματικά να εξετάσετε τη σημασία πολλών παραγόντων εκτός χρηματοδότησης που θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την επιτυχία της startup σας. Το πού θα ξεκινήσετε τη startup  σας, ακόμη και στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο κρίσιμο από όσο νομίζετε.

 

Αρκετά οικοσυστήματα startup εκτός της Silicon Valley αναπτύσσονται αθόρυβα για περισσότερα από 20 χρόνια. Και εκτός από την πραγματική πόλη, θα πρέπει να διερευνήσετε  το περιφερειακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας για πολύτιμους πόρους.

 

Επιχειρηματίες. Η επιτυχία μπορεί να υποστηρίξει την επιτυχία. Για να ευδοκιμήσει ένα οικοσύστημα, χρειάζεστε να έχετε μεγάλο αριθμό επιτυχημένων και επίδοξων επιχειρηματιών. Δημιουργούν δίκτυα υποστήριξης, οργανισμούς, συναντήσεις και παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση σε μελλοντικούς επιχειρηματίες.

 

Ταλέντο. Για παράδειγμα, εάν δημιουργείτε μια startup βιοτεχνολογίας, τότε θα πρέπει να βρίσκεστε στο Σαν Ντιέγκο, μια από τις μεγαλύτερες ακμάζουσες περιοχές βιοτεχνολογίας στις Η.Π.Α. Γιατί; Επειδή η ικανότητά σας να στρατολογείτε κορυφαία ταλέντα ενισχύεται σημαντικά. Έτσι, καθώς εξετάζετε το ξεκίνημά σας και τι χρειάζεται στον πυρήνα, εξετάστε επίσης εάν αυτό τα ταλέντα υπάρχουν στην επιλεγμένη πόλη ή περιοχή σας;

 

Εκπαίδευση. Στην εποχή των ταχέως επιταχυνόμενων εταιρειών που βασίζονται στον ανταγωνισμό, το πιθανό κορυφαίο ταλέντο σας θα μπορούσε να αποφοιτά από τα τοπικά πανεπιστήμια. Επιλέξτε ένα οικοσύστημα στο οποίο αποφοιτά μια διαφορετική βάση ταλέντων που είναι κρίσιμη για την επιτυχία της εταιρείας σας. Προσλάβετε κάποια από αυτά τα ταλέντα ως αμειβόμενους ασκούμενους και εκπαιδεύστε τους για να γίνουν οι μελλοντικοί σας υπάλληλοι.

 

Επενδυτές. Κάθε επιχειρηματικό οικοσύστημα χρειάζεται επενδυτές. Μελετήστε μια πιθανή περιοχή και δείτε τους αριθμούς όπως το επενδυμένο κεφάλαιο, η ποικιλομορφία των επενδύσεων και η συνολική τάση ανάπτυξης. Επίσης, εξετάστε τον τύπο του επενδυτή που μπορεί να ειδικεύεται σε έναν τομέα στον οποίο κατευθύνεται η startup σας.

 

Έξοδα. Πολλοί ιδρυτές δεν εξετάζουν αυτό το στοιχείο, αλλά και πάλι, θα μπορούσε να είναι κρίσιμης σημασίας για την τελική επιτυχία της startup σας. Ενώ μπορεί να θέλετε να βρίσκεστε στη Silicon Valley, όλοι οι κατάλληλοι πόροι οικοσυστήματος μπορεί να βρίσκονται στο Salt Lake City όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερo.

Exit mobile version