Η Twinsity εξασφαλίζει 2,5 εκατ. ευρώ από το EIC Accelerator για την αναβάθμιση της επιθεώρησης υποδομών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

Η Twinsity, μια κορυφαία startup εταιρεία deeptech που ειδικεύεται στην επιθεώρηση υποδομών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από τον επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC). Αυτό το φρέσκο κεφάλαιο όχι μόνο επικυρώνει τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Twinsity μέχρι σήμερα, αλλά και οδηγεί την εταιρεία προς περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση σε παγκόσμια κλίμακα.

Η χρηματοδότηση από τον επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας θα συμβάλει καθοριστικά στη συνέχιση της ανάπτυξης της Twinsity. Η γερμανική νεοφυής επιχείρηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την ενίσχυση των βασικών τεχνολογιών της, την επιτάχυνση των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης και την επέκταση της ομάδας της από κορυφαίους εμπειρογνώμονες του κλάδου.

“Είναι απίστευτη τιμή για εμάς να λαμβάνουμε αυτή τη χρηματοδότηση από τον επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, καθώς αντικατοπτρίζει τις τεράστιες δυνατότητες της πλατφόρμας αυτοματοποιημένης επιθεώρησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε ο Fabien Chalas, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Twinsity. “Η επένδυση αυτή θα τροφοδοτήσει την αποστολή μας να μετασχηματίσουμε τον τρόπο επιθεώρησης και συντήρησης των μεγάλων υποδομών, αυξάνοντας τελικά την επιχειρησιακή ασφάλεια και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τις βιομηχανίες ώστε να ευημερούν με ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο”.

Η Twinsity ιδρύθηκε το 2019 και έχει διακριθεί στον κλάδο της τεχνολογίας με την αυτοματοποιημένη πλατφόρμα επιθεώρησης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη για μεγάλα περιουσιακά στοιχεία υποδομής, όπως γέφυρες, φράγματα και διυλιστήρια πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, η πλατφόρμα Twinspect της Twinsity αυξάνει την επιχειρησιακή ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, παρέχοντας στους πελάτες της απαράμιλλες γνώσεις και λύσεις προληπτικής συντήρησης. Η πλατφόρμα επιτρέπει στις ομάδες εμπειρογνωμόνων να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση των συνθηκών του περιουσιακού στοιχείου, διευκολύνοντας την ακριβή λήψη αποφάσεων και τον προληπτικό σχεδιασμό συντήρησης.

Η Twinsity όχι μόνο έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά έχει επίσης επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως παράδειγμα εξαιρετικά καινοτόμου εταιρείας. Το EIC Accelerator χρησιμεύει ως εφαλτήριο για πρωτοποριακή καινοτομία, παρέχοντας ουσιαστική υποστήριξη σε καινοτόμες εταιρείες με ιδέες που έχουν εξαιρετικές δυνατότητες στην αγορά και την ικανότητα να φέρουν επανάσταση στους κλάδους. Αυτή η χρηματοδοτική πρωτοβουλία, που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνδυάζει χρηματοδοτική βοήθεια και υπηρεσίες υποστήριξης για να ενδυναμώσει τις εταιρείες να αναλάβουν κινδύνους, να αναπτύξουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και να συμβάλουν σε μια βιώσιμη οικονομία.

Ο Theo Woik, διευθύνων εταίρος της C3 Venture Capital, του πρώτου θεσμικού επενδυτή της Twinsity, αναφέρει: “Ήμασταν από την αρχή πεπεισμένοι ότι η Twinspect θα μπορούσε να αυτοματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών που σχετίζονται με τις επιθεωρήσεις υποδομών μεγάλης κλίμακας. Το Twinspect έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον κλάδο των επιθεωρήσεων υποδομών, τόσο με τη 10πλάσια μείωση του κόστους όσο και με την πρόβλεψη των αναγκών συντήρησης σε τακτική βάση. Οι ψηφιακές δίδυμες που καταγράφονται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε συνδυασμό με την ανάλυση με βάση την τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσουν το πρότυπο του κλάδου στο εγγύς μέλλον- με την ισχυρή υποστήριξη του EIC, η Twinsity προάγει τον κλάδο”.

 

 

Exit mobile version