Η unicorn fintech Zilch εξασφάλισε επιπλέον 47,9 εκατομμύρια ευρώ για την πλατφόρμα της BNPL

Οι διαδικασίες πληρωμής υπόκεινται σε σημαντικές αλλαγές αυτή τη στιγμή. Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που διαμορφώνουν την αγορά είναι φυσικά η επιλογή BNPL. Πρωτοπορώντας στον χώρο με την πλατφόρμα πληρωμών επόμενης γενιάς, η Zilch, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες fintech της Ευρώπης και μόλις εξασφάλισε πρόσθετη ώθηση 49,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διπλός μονόκερος έχει πλέον φτάσει τα 153 εκατομμύρια ευρώ στη χρηματοδότηση της Series C.

 

Η Zilch έχει σήμερα μια εντυπωσιακή λίστα παγκόσμιων επενδυτών, η οποία περιλαμβάνει τους Ventura Capital, Goldman Sachs Asset Management, Gauss Ventures, DMG Ventures, M&F Fund και Limited Ventures.

 

Η Zilch ιδρύθηκε το 2018 και λανσαρίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 από τους Philip Belamant και Sean O’Connor. Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο καυτές fintech startups της Ευρώπης. Η εταιρεία πήγε από τη Σειρά Α σε μονόκερο σε μόλις 14 μήνες καθώς επαναπροσδιόρισε το τμήμα BNPL. Η μοναδική της πλατφόρμα χρησιμοποιεί την Open Banking Technology με την οποία δανείζουν στον χρήστη μόνο ό,τι έχει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει, αποτρέποντας το προβληματικό χρέος. Χρησιμοποιεί τεχνολογία για τη βελτίωση της οικονομικής υγείας των χρηστών – μια ανανεωτική προσέγγιση για τον κλάδο.

 

Λειτουργώντας με ένα μοντέλο D2C, η startup είναι σε θέση να οικοδομήσει άμεσες σχέσεις με τους πελάτες – ένα βασικό μέρος της ιστορίας της επιτυχίας της.

 

Τους τελευταίους έξι μήνες, η Zilch χρησιμοποίησε την καινοτόμο, άμεση προς τον καταναλωτή προσέγγισή της για να διπλασιάσει τις υποκείμενες πωλήσεις και έσοδα. Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν με χρέωση (με έως και 2% άμεση επιστροφή μετρητών και ανταμοιβές) ή με πίστωση (pay-in-4) χωρίς τόκους ή καθυστερήσεις, οπουδήποτε. Με αυτό το διαφοροποιημένο μοντέλο η Zilch έχει πετύχει υψηλότερη χρήση από οποιονδήποτε άλλο ομότιμο στον χώρο – δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να ασχολείσαι με τους καταναλωτές και να κατανοήσεις.

 

Αυτή η νέα χρηματοδότηση, η οποία προέρχεται από την άντληση 95 εκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο του 2021, έχει επίσης τις ρίζες της σε ένα πλαίσιο αυξημένης ρύθμισης στο τμήμα BNPL. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε πρόσφατα ένα νέο πλαίσιο για την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) για την αναθεώρηση του τομέα. Η Zilch εργάστηκε στην πραγματικότητα μαζί με την FCA ως μέρος του Προγράμματος Sandbox – έγινε ένας από τους πρώτους παρόχους BNPL στο Ηνωμένο Βασίλειο στον οποίο χορηγήθηκε άδεια FCA για την εκτέλεση ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων Καταναλωτικής Πίστωσης.

 

Αυτή η νέα κεφαλαιακή ενίσχυση θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα ετοιμάζεται να αναλάβει την αγορά των ΗΠΑ, όπου πρόσφατα άνοιξε ένα γραφείο στο Μαϊάμι και ξεκίνησε με πάνω από 150.000 προεγγεγραμμένους πελάτες. Τα πρώτα νούμερα δείχνουν σημαντική δυναμική με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 4 φορές από αυτόν που επιτεύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Zilch έφτασε τα 2 εκατομμύρια νέους πελάτες σε μόλις 18 μήνες.

 

Ο Sean O’Connor, ο συνιδρυτής, πρόσθεσε: «Από τότε που ιδρύσαμε τη Zilch και αρχίσαμε να αντλούμε κεφάλαια, οι αγορές ήταν δύσκολο να προβλεφθούν δεδομένου του COVID και τώρα την ύφεση που βλέπουν οι αγορές αυτήν τη στιγμή. Πιστεύουμε ότι η εστίασή μας στην ευθυγράμμιση με τον καταναλωτή, που παρέχεται από το καινοτόμο επιχειρηματικό μας μοντέλο, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους. Η εκτεταμένη επένδυσή μας στην επικοινωνία αυτού του μηνύματος και στην ανάπτυξη του διεθνούς μας δικτύου φημισμένων ιδιωτικών, οικογενειακών γραφείων και θεσμικών επενδυτών μάς επέτρεψε να εξασφαλίσουμε αυτήν την επέκταση με τους ίδιους όρους με τη Σειρά C μας, κάτι που αποτελεί απόδειξη της πίστης τους στη σημαντική μας ευκαιρία στην αγορά, και την ικανότητά μας να εκτελούμε εναντίον του».

Exit mobile version