Η UrbanVolt του Δουβλίνου κερδίζει επενδύσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ για ηλιακές υπηρεσίες και σχεδιάζει περαιτέρω ευρωπαϊκή επέκταση

Η UrbanVolt, πάροχος LED και ηλιακών πάνελ με έδρα το Δουβλίνο, εξασφαλίζει επένδυση ύψους 26 εκατ. ευρώ για την επέκτασή της στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη.

Η UrbanVolt, μια εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο, που παρέχει φωτισμό αναβάθμισης LED και ηλιακούς συλλέκτες σε εμπορικές στέγες, εξασφάλισε επένδυση ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ από την Instabox και την Swappie, την Verdane. Το κεφάλαιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση σε ολόκληρη την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για την είσοδο σε νέες αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ξεκινώντας τη ζωή της ως υπηρεσία εμπορικής μετασκευής LED, η UrbanVolt έχει επεκταθεί στην αγορά ηλιακών πάνελ για όλους, στην οποία συνήθως κυριαρχούν οι γερμανικοί παίκτες. Ωστόσο, ενώ η ηλιακή μαφία του Βερολίνου ασχολείται με οικιακούς πελάτες, η UrbanVolt παραμένει κοντά στην αγορά που γνωρίζει – τις εμπορικές εγκαταστάσεις.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια βέλτιστη στιγμή, καθώς το 60% των βρετανικών κατασκευαστών αντιλαμβάνονται την κλιμάκωση των ενεργειακών δαπανών ως υπαρξιακό επιχειρηματικό πρόβλημα, ενώ το 12% έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις του εργατικού δυναμικού ως απάντηση στους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

Το μοντέλο της UrbanVolt περιλαμβάνει ολοκληρωμένη χρηματοδότηση, εγκατάσταση και συντήρηση των ηλιακών συλλεκτών, παρέχοντας στους πελάτες την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια με εκπτώσεις έως και 40 τοις εκατό σε σύγκριση με τις ισχύουσες τιμές από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την πιστοποιημένη εταιρεία B-corp, η UrbanVolt έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ μέσω ενός συνδυασμού δανειακής και μετοχικής χρηματοδότησης και έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με περισσότερες από 150 επιχειρήσεις στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με πελάτες όπως οι Heineken, Pfizer, Zimmer Biomet και Syncreon.

Κύρια εικόνα (από αριστερά προς τα δεξιά): Η εταιρεία Reed Snyder, Principal της Verdane, Fredrika Svanholm, Senior Associate της Verdane, και Kevin Maughan, συνιδρυτής και CEO της UrbanVolt.

Exit mobile version