Η Valyuu συγκεντρώνει 2,4 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση των ηλεκτρονικών αποβλήτων με την αγορά κυκλικής οικονομίας

Η ολλανδική νεοσύστατη εταιρεία Valyuu μειώνει τα ηλεκτρονικά απόβλητα διευκολύνοντας την πώληση, την αγορά και τη δωρεά μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών συσκευών.

Σήμερα, η ολλανδική νεοφυής επιχείρηση Valyuu ανακοίνωσε την άντληση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν γύρο αρχικής χρηματοδότησης με επικεφαλής τις Rubio Impact Ventures και Slingshot Ventures.

Η Valyuu είναι μια αγορά κυκλικής οικονομίας που παρέχει στους ανθρώπους έναν εύκολο και αξιόπιστο τρόπο να πωλούν και να αγοράζουν μεταχειρισμένα αγαθά.

Το ταχύτερα αυξανόμενο ρεύμα αποβλήτων στον πλανήτη είναι τα ηλεκτρονικά είδη. Το 83% καταλήγει ως απόβλητο, πετώντας πάνω από 60 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μόνο το 2022, εκτιμάται ότι 5,3 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα απορρίφθηκαν και μόνο ένα μικρό μέρος τους βρήκε νέα στέγη. Η πώληση ή η αγορά μιας παλαιότερης (αλλά απόλυτα λειτουργικής) συσκευής συχνά δεν θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο.

Η αγορά Valyuu παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών προϊόντων για τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και παρέχει ένα μέσο πώλησης, αγοράς και δωρεάς όλων των μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Μέσω ενός διαφανούς “διαβατηρίου προϊόντος”, με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του προϊόντος, μοναδικές φωτογραφίες και πρόσβαση σε εκθέσεις δοκιμών, οι καταναλωτές γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες αυτού που αγοράζουν. Αυτό εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή συμφωνία τόσο για τον αγοραστή όσο και για τον πωλητή.

Κάθε προϊόν ανακυκλώνεται μεταξύ των καταναλωτών, των επισκευαστών και των ανακυκλωτών, με τη βοήθεια των αλγορίθμων αντιστοίχισης και τιμολόγησης.

Η Rubio Impact Ventures ηγήθηκε της χρηματοδότησης μαζί με την Slingshot Ventures, με πρόσθετη χρηματοδότηση από την Techstars, την Golden Egg Check Capital και αρκετούς αγγέλους επενδυτές.

Τα νέα κεφάλαια θα υποστηρίξουν την Ε&Α της πλατφόρμας, θα αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας στην Μπενελούξ και θα βοηθήσουν τη διεθνή επέκταση.

Exit mobile version