Η VEGDOG συγκεντρώνει 3,5 εκατ. ευρώ για να φέρει τη φυτική βιωσιμότητα στις τροφές κατοικίδιων ζώων

Η βιώσιμη διαβίωση και διατροφή δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους. Πρόκειται για την προστασία του πλανήτη και τη διασφάλιση ότι ζούμε και αλληλεπιδρούμε με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τις μελλοντικές γενιές. Και τα κατοικίδιά μας αποτελούν μέρος αυτού. Η PetTech είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας της αγοράς, και ενώ η καινοτομία έχει αναπτυχθεί σε αυτόν τον χώρο, το ίδιο ισχύει και για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της υπάρχουσας αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων και της δίαιτάς μας.

 

Η VEGDOG είναι ένας βασικός ευρωπαϊκός παίκτης στην αγορά τροφών για σκύλους με συνείδηση της υγείας, με τη γκάμα των προϊόντων της που αποτελείται από vegan τροφές χωρίς γλουτένη, οι οποίες υπόσχονται να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των σκύλων. Τώρα, η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Μόναχο συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να επεκταθεί.

 

Οι λεπτομέρειες:

 

Ενώ το κίνημα της φυτικής διατροφής έχει γίνει κυρίαρχο για τις ανθρώπινες δίαιτες, αυξάνεται επίσης ραγδαία μεταξύ των κατοικίδιων ζώων. Αναφέρεται ότι, μόνο στη Γερμανία, το δυναμικό της αγοράς προβλέπεται να φτάσει τα 620 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2026.

 

Αυτό αντανακλά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα περιβαλλοντικά οφέλη της φυτικής διατροφής και θέλουν να τα μεταφέρουν και στα κατοικίδιά τους. Το VEGDOG αναπτύχθηκε από τις Tessa Zaune-Figlar και Valerie Henssen για να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να παρέχουν στους σκύλους τους μια υγιεινή διατροφή που δεν βλάπτει τα ζώα ή τον πλανήτη κατά τη διαδικασία. Έχοντας κερδίσει την προσοχή του Green Generation Fund, το οποίο επενδύει ενεργά σε νεοφυείς επιχειρήσεις με γνώμονα τον αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα, και της Katjes Greenfood, η οποία επενδύει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν φυτικές προσεγγίσεις για να μετακινήσουν την αγορά τροφίμων προς μια θέση βιωσιμότητας, είναι σαφές ότι η ομάδα με έδρα το Μόναχο πραγματοποιεί ανατρεπτικές αλλαγές στο χώρο των τροφών για κατοικίδια ζώα.

 

Τα προϊόντα της VEGDOG, που ιδρύθηκε το 2016, αναπτύσσονται ειδικά σε συνεργασία με κτηνιάτρους. Τα προϊόντα αποκλείουν τη ζωική πρωτεΐνη καθώς και άλλα κύρια αλλεργιογόνα για τους σκύλους, καθιστώντας τα μια ασφαλή και θρεπτική επιλογή. Η νεοσύστατη επιχείρηση με γνώμονα τον αντίκτυπο έχει δημιουργήσει μια ποικίλη γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων σνακ και συμπληρωμάτων διατροφής. Πέρυσι, η VEGDOG ανέφερε πωλήσεις ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ – που αντιπροσωπεύουν αύξηση 130% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

 

Η εταιρεία δεν έχει μόνο οικονομική επιτυχία, αλλά και η αποστολή της για τον αντίκτυπο αποδεικνύεται επίσης καρποφόρα. Από το 2018, η φυτική προσέγγιση έχει εξοικονομήσει, σύμφωνα με τις αναφορές, 11657 τόνους εκπομπών CO2.

 

Τους επόμενους μήνες, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας των προϊόντων της, στην επέκταση στη γερμανική και την ευρωπαϊκή αγορά και στη βελτιστοποίηση των προηγούμενων καναλιών πωλήσεων, παράλληλα με την αύξηση του προσωπικού της. Η ομάδα αναμένει ότι ο κύκλος εργασιών θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ το 2022.

 

Εκτός από αυτή τη χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια υπό την αιγίδα του VC, η VEGDOG χρηματοδοτεί επίσης μέσω εξωτερικών κεφαλαίων, με στόχο να φτάσει τα 500 χιλ. ευρώ στην crowdfunding πλατφόρμα Seedmatch μέχρι το τέλος του έτους.

Exit mobile version